Şahin’in Mezarına Gürcistan Toprağı Serptiler

Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze, Refaiddin Şahin’in mezarına gelerek Gürcistan’dan getirilen toprağı serptiler.

Şahin’in Mezarına Gürcistan Toprağı Serptiler
19 ve 20. dönem Ordu milletvekilliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuş olan ve 16 Mart günü tedavi gördüğü hastanede vefat eden Refaiddin Şahin’in için, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi ve Acara Özerk Cumhuriyeti ile Türkiye Çok Yönlü İlişkileri Geliştirme Konseyi Başkanı Tariel Lebanidze, Gürcistan’ın Via köyünden getirilen toprağı Şahin’in mezarına serpti.

Refaiddin Şahin’in doğum yeri olan Terme’ye bağlı Kuşça köyünde gerçekleştirilen anma programına Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Şimşek ve yönetimi de eşlik etti. Anma programında duygularını dile getiren Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi ve Acara Özerk Cumhuriyeti ile Türkiye Çok Yönlü İlişkiler Geliştirme Konseyi Başkanı Tariel Lebanidze, Refaiddin Şahin’in Gürcistan ve Türkiye için büyük emekleri olduğunun belirtti.

Lebanidze konuşmasında; “Refaiddin Şahin, Gürcistan ve Türkiye için çok büyük emekleri olan bir insandı. Biz de Gürcistan’ın Acaristan bölgesinden sayın bakanımızın ölümünün üzerinden 40 gün geçtiği için mezarına geldik. Duamızı yapacağız, onun ruhunu anacağız. Refaiddin Şahin’in ataları Acaristan’ın Via köyünden gelmiş ve Türkiye’ye yerleşmişler. Ayrıca atalarının geldiği Vai köyünden de toprak getirerek onun mezarına serptik. Bu bir merasimdir, bugün ruhunu ve kendilerini anmak için, yaptıklarını unutmamak için Allah onun ruhunu hep aydınlattı aydınlıkta bulundursun, mekanı cennet, ruhu şad olsun” dedi.

Kaynak: İHA