Ak Parti İl Başkanı Reyhan Açıklaması

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Kent Ekonomileri Forumu'nda, şehir için önemli görülen 5 vizyoner proje üzerinde görüş birliği sağlandığını açıkladı.

Reyhan, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen "Kent Ekonomileri Forumu"nun Eskişehir'de, 13 Nisan'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayici ve iş adamları ile şehrin ileri gelenlerinin katılımıyla gerçekleştirildiği anımsattı.

Toplantıda, katılımcıların 5 ayrı masada, grup içi tartışma ve fikir alışverişi formatında çalıştığını belirten Reyhan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 5 saatlik bir ortak çalışma sonucunda, forumun genel amacına uygun vizyoner projeler belirlenmiştir. Önce her masa kendi içerisindeki tartışmalar ve oylamayla şehir için önemli gördükleri üçer proje belirlemiştir. Bunlar masalardan toplanmış, bazıları benzer olduğu için nihai olarak tüm katılımcıların şehir için belirlediği 9 proje arasından ilk 5'inin oylanmasına geçilmiştir. En son olarak da tüm katılımcıların oylarıyla şehir için önemli görülen 5 vizyoner proje üzerinde görüş birliği sağlanmıştır."

Reyhan, forum sonucunda 2023 ve sonrası için "Uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek, yüksek katma değerli ürün ve hizmet üreten, nitelikli iş gücü yetiştiren ve istihdam eden, çevreye duyarlı, lider bir sanayi, kültür, üniversite ve turizm kenti olmak" şeklinde uzun dönemli vizyon belirlendiğini dile getirdi.

Bu vizyona uygun kent için belirlenen hedeflere ulaşmak amacıyla projeler geliştirildiğini aktaran Reyhan, şöyle devam etti:

"Projeler önem sırasına göre; Eskişehir Teknoloji Üniversitesi: İki üniversitemize ek olarak uygun bir alanda kampüs şeklinde önerilmiştir. Havacılık ve Savunma Sanayi Endüstri Bölgesi'nin kurulması: Hali hazırda var olan havacılık kümesi ve savunma sanayine yönelik olarak çalışan şirketlerimizin burada toplanarak, sinerji yaratacak şekilde yeni bir formatta yapılandırılması. Raylı Sistemler Endüstri Bölgesi'nin kurulması: Hali hazırda var olan raylı sistemler kümesi ve özel sektör de çalışan şirketlerimizin burada toplanarak, sinerji yaratacak şekilde yeni bir formatta yapılandırılması. Film Platosu ve Medya Serbest Bölgesi: Anadolu Üniversitesi'nce daha önce hazırlanmış projenin hayata geçirilmesi. Termal Turizm, Kongre, Fuar ve Sağlık Merkezi: Şehrimizin jeotermal şifalı su olanaklarının değere dönüştürülmesi."

Reyhan, toplantıda, Eskişehir'in ekonomik kalkınmadaki önceliklerinin belirlendiğini vurgulayarak, "2023 hedefleri doğrultusunda kentimizi en iyi şekilde hazırlamak ve hedefleri şimdiden belirlemek için yapılan bu toplantımızda çıkan vizyoner projelerin, tüm iştirakçileriyle takipçisi olacak ve hedeflerimize ulaşmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA