Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugün, Türkiye'nin tarihi ve en önemli sorunu olan terörün sona erdirilmesi meselesiyle karşı karşıyayız" dedi.

Şentop, AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, şu ana kadar, bölge toplantıları çerçevesinde 10 bölgede toplantı yaptıklarını belirterek, AK Parti'nin iktidar olmasını isteyen, arzu eden insanların sayısının, oy verenlerden daha fazla olduğunu kaydetti.

Arkalarındaki gücün, itimadın ve duanın farkında olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Şentop, kendilerini başka partilerle yarış içerisinde görmediklerini ve AK Parti'nin yarışacağı bir parti olmadığını söyledi.

Türkiye'nin meseleleriyle ilgili partilerin aldığı tavırların herkesçe bilindiğini aktaran Şentop, şöyle devam etti:

"Bugün, Türkiye'nin tarihi ve en önemli sorunu olan terörün sona erdirilmesi meselesiyle karşı karşıyayız. Bununla ilgili AK Parti'nin atmış olduğu birtakım adımlar var. Ama CHP, bunun yanında mı, arkasında mı, önünde mi, ortasında mı, neresinde olduğu belli değil. Henüz daha karar verememişler. Parti içerisinden bir sürü ses çıkıyor. Bir kere CHP bir siyasi parti mi, bu bile tartışılabilir.

Ben, aynı zamanda Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesiyim. AK Parti'yi orada temsil eden üç kişiden biriyim. CHP'nin de orada üç üyesi var. Kılıçdaroğlu'nun dediğine göre, partinin en seçkin üç kişisini oraya göndermiş. Bu seçkin üç kişi, kendi aralarında anlaşamıyorlar. Oraya CHP adına bir öneri getirdiklerinde biri karşı çıkıyor, diğeri savunuyor. Yani kendi aralarında bile anlaşamıyorlar. Öyle bir parti ki, kimi temsil ettiği belli değil."

-"1984'ten bu yana Türkiye'de kan akıyor"-

Şentop, ülkede terör sorununun bir an önce çözüme kavuşması için birtakım çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, "1984'ten bu yana Türkiye'de kan akıyor. Bu sorunun temelleri 19. yüzyılın ortalarına kadar gidiyor. Türkiye'nin kanayan bir yarası olan bu sorunu çözmek için şimdiye kadar birçok söz söylendi, çalışma yapıldı. Bizim söylediğimiz şeyler, bundan 20 sene önce muhtelif zamanlarda dile getirildi, konuşuldu" dedi.

Bugün, terör sorununu çözmek için bir kararlılığın ortaya konulduğunu anlatan Şentop, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız, bu sorunu neye mal olursa olsun çözmek için adım atacağını, elinden geleni yapacağını ortaya koydu. Yapılan anket çalışmalarında, yüzde 99 oranında 'bu sorun çözülsün' deniyor. Bu sorunun nasıl çözülmesi gerektiği sorulduğunda ise milletimizin yüzde 96'sı, 'silahla çözülmesin kan akmasın' diyor. Çözüm sürecine desteğe bakarsak, mart ayının başında yüzde 58'lerdeydi, nisan başında yüzde 68'lere yükseldi."

Şentop, AK Parti'nin 11 yıldır Türkiye'yi kesintisiz olarak yönettiğini belirterek, bu süreç içinde yurt içinde veya dışında Türkiye'yi zora sokacak, milletin başını öne eğdirecek bir tek küçük adım atmadıklarını vurguladı.

Muhabir: Coşkun Bozyel - Muhterem Erkul

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA