İit Çalışma Bakanları Toplantısı Azerbaycan’da Başlıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelerin bu yıl ikincisini düzenleyecekleri çalışma bakanları toplantısı öncesinde uzmanlar hazırlık görüşmelerinde bir araya geldi.

İit Çalışma Bakanları Toplantısı Azerbaycan’da Başlıyor
25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantı öncesinde uzmanlar, iş güvenliği ve çalışma alanlarında yapılabilecek işbirliği konularını müzakere etti.

Heyet Başkanı Nihat Eğri, ”İş güvenliği ve çalışma alanlarında yapılabilecek işbirlikleri konuşulacak. Kıdemli uzmanlar ilk iki gün tartışacak. Birtakım kararlar alacaklar, kararlar bir sonuç haline getirilecek ve bakanların önüne sunulacak. Gayet güzel bir ortam var. Bundan sonra İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerde çalışma hayatında ciddi işbirliklerinin olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

50’yi aşkın ülkeden temsilcinin katıldığı ve 2 gün sürecek toplantılarda hazırlanacak raporlar Bakanlar Konseyi toplantısında değerlendirilecek.

Basına kapalı gerçekleştirilen oturumlarda iş sağlığı ve iş güvenliği, işsizlik ve istihdam ve göçmen işçilerin sorunları tartışıldı.

25 Nisan Perşembe günü bir araya gelecek İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye 56 ülkenin çalışma bakanları bu raporlar doğrultusunda kararlar alacak.

Toplantıda Türkiye’yi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik temsil edecek.
Kaynak: İHA