Dolandırıcılık Çetesi Adliyeye Sevk Edildi

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda lüks araç satıcılarını kandırarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişi adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcılık Çetesi Adliyeye Sevk Edildi
Çayırova İlçe Asayiş Büro Amirliği’ne gelen dolandırıcılık şikayetlerini değerlendiren Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, araçlarını satmak isteyen vatandaşları dolandırdıklarını tespit ettikleri şahısları takibe aldı. Yaklaşık dört ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis, İstanbul Kartal, Maltepe, Tuzla, Pendik ve Ümraniye’deki adreslere yaptığı baskında çete lideri olduğu öne sürülen Metin A.(68) ile yardımcısı olduğu öne sürülen Halit A.(46), Erol A.(43) ile İlhan H.(45), Uğur S.(30), Asuman A.(36), Şerif T.(36), Sadık D.(28) Dursun B.(32), Ertan T.(33), Yaşar Ş.(48), Osman G.(42), Seda D. (34), Barış G.(25), Ahmet Berk Ç.(24), Özgün K.(24), Hamza Ü.(24)'yü gözaltına aldı.
Zanlıların, lüks arabalarını satan insanları tespit ederek bu vatandaşlara ulaşıp arabalara talip oldukları ve satış için notere gittikleri esnada parayı vermeden satışı yaptıkları ve daha sonra aracın sahibini parayı vereceğim diyerek oyaladıkları öne sürüldü. Zanlıların ikisi Çayırova’da olmak üzere toplam 47 araç sahibini bu şekilde dolandırdıkları ve bu dolandırıcılık olayının toplam iki buçuk milyon lira değerinde olduğu kaydedildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 17 kişi sabah saatlerinde Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.
Kaynak: İHA