Ak Parti Sivas Milletvekili Turan ve Cü Rektörü Kocacık, Kutlama Mesajı Yayımladı

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Turan, mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden bir bayram olduğunu belirtti.

Çocukların geçmişten aldıkları güçle milletin yarınlarını şekillendireceğini kaydeden Turan, şunları ifade etti:

"23 Nisan milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmış, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, birinci meclisimizin kahraman üyelerini ve bu uğurda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlar, birlik ve beraberlik içerisinde ebediyen var olacak Türk Milleti'nin geleceği çocuklarımıza, aziz milletimize ve tüm Sivaslı hemşerilerimize aydınlık yarınlar dilerim."

-Rektör Kocacık'ın mesajı-

Cü Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise mesajında, "Dünya üzerindeki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ülkemizde yapılan kutlamalara diğer uluslardan çocuklar katılmakta ve çocuklar arasında dostluk bağları kurulmaktadır. Atatürk, bu bayramı dünya barışının sağlanmasında, gelecek nesillerin ne kadar önemli olduğunu görmüş ve tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir" ifadelerini kullandı.

Kocacık, "Bu anlamlı gün vesilesiyle çocukların ağlamadığı, sevgi, barış ve huzur dolu bir dünya diliyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" açıklamasında bulundu.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA