7. Etap Proje Çağrı Döneminde Başvurusu Yapılan 22 Projeden 21'inin Kabul Edildiği Bildirildi

Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 7. etap proje çağrı döneminde başvurusu yapılan 22 projeden 21'inin kabul edildiği bildirildi.

Topbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 7. etap proje çağrı döneminde müdürlüklerine 22 proje başvurusu yapıldığını belirtildi.

Bu projelerden 21'inin kriterlere uygun bulduğunu ve Bakanlığın 21 projenin uygulanmasına onay verdiğini ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

"Projesi kabul edilen yatırımcıların, 60 gün içinde müdürlüğümüzle karşılıklı hibe sözleşmesi imzalaması gerekmektedir. Aksi durumda projeleri iptal edilecektir. Bu projelerle Trabzon'a 10 bin 67,774 liralık kaynak kaynak sağlanacak."

Projelerle kırsal alanda gelir düzeyinin yükseleceğini, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanacağını belirten Topbaş, küçük ve orta ölçekli işletmelerin güçleneceğini, tarımsal pazarlama altyapısının gelişeceğini ve gıda güvenliğinin daha sağlıklı bir hal alacağını bildirdi.
Kaynak: AA