Sgk Prim Borçları Taksitlendirme Başvuru Süresi Uzatıldı

Van’da, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından mücbir sebep hali nedeniyle bir yıl süreyle ertelenen SGK prim borçlarının yapılandırılması için son gün olan 1 Nisan 2013 tarihinin 5 gün daha uzatıldığı belirtildi.

Sgk Prim Borçları Taksitlendirme Başvuru Süresi Uzatıldı
Yaşanan depremden sonra yapılan değişiklikle ‘Sosyal Güvenlik Kurumu Alacaklarının Doğal Afet Nedeniyle 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48’inci Maddesine Göre Tecil ve Taksitlendirilmesi Usul ve Esasları’ kararı ile doğal afet nedeniyle borçlarını ödeyemeyen esnafa 24 ay taksit imkanı sağlayan yasanın süresi 1 Nisan 2013 tarihinde sona erdi. Sürenin dün sona ermesinin ardında, çeşitli nedenlerden dolayı yapılandırılma için başvurusunu yapamayan Vanlı tüccar, tacir ve sanayicinin mağdur olmaması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, sürenin 5 gün da uzatıldığını söyledi.

Taksitlendirmenin kesinlikle aksatılmaması gerektiğini söyleyen Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise, “Bir yıl boyunca ertelenen borçların 24 ay taksitlendirme imkanı sunan kanun için başvurular 1 Nisan 2013 tarihinde sona erdi. Bu sürenin uzatımı bazı nedenlerden dolayı taksitlendirilmesini yapamayan tüccar, tacir ve esnafımıza büyük bir imkan sağladı. Tüccar, tacir ve esnafımızın mutlaka bu imkandan yararlanmak için yasal süre olan 5 Nisan günü saat 17.00’ye kadar müracaatlarını yapmaları gerekir” dedi.

Kaynak: İHA