Şahinbey Kaymakamı'ndan Mahalle Muhtarlarına Ziyaret

Gaziantep Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep’teki 5 mahalle muhtarını, görev yaptıkları mahallelerinde ziyaret ederek, yapılan çalışmalar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldı.

Şahinbey Kaymakamı'ndan Mahalle Muhtarlarına Ziyaret
Gaziantep Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat, Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi, Şahinbey Müftüsü Hasan Kök, Şahinbey Sağlık Müdürü Serhat Sarsu, Şahinbey Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Öksüzoğlu ile beraber Gaziantep’in Daracık, Suyabatmaz, Kepenek, Kozluca ve Şahinbey mahallelerinin muhtarlarını ziyaret etti

Yapılan ziyaretlerin ardından konuşan Turan, mahalleri düzenli bir şekilde ziyaret ettiklerini belirterek, “Mahallelerimizde, mahalle muhtarlarımızı yerlerinde ziyaret etmek sureti ile özellikle mahalle muhtarımızın dilinden ve gönlünden, onun bakış açısıyla mahalle ile ilgili ihtiyaçlarını, sorunlarını, sevinçlerini varsa da sıkıntılarını dinliyoruz ve paylaşmaya çalışıyoruz. Burada hayata geçirmeye çalıştığımız şudur. Göreve geldiğimiz andan beri bunu yapmaya oldukça özen gösteriyoruz. Çünkü fildişi kulelerde oturmayı sevmiyoruz. Evet, temsil özelliğimiz var. Makamımızda kalmamız gereken zamanlar var ama makamımızda kaldığımız zamanlarda da zamanımızı iyi kullanmaya, zamanı iyi yönetmeye ve mümkün olduğu kadar da çok insan ile birebir görüşmeye özen gösteriyoruz. Bu manada kapımızı ve gönlümüzü açık tutuyoruz” dedi.

‘İnsanları yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü ilke edindiklerini kaydeden Turan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yerimizde durmuyoruz. Özellikle sahayı, mahallelerimizi, köylerimizi, caddelerimizi, sokaklarımızı, esnafımızı, şehit ailelerimizi, gazi ailelerimizi, derneklerimizi, vakıflarımız, sivil toplum örgütlerimiz, herkesi yerinde, yuvasında ziyaret etmek sureti ile onurlandırmaya çalışıyoruz. Biz bir aileyiz. Biz bir Şahinbey ailesiyiz. Şahinbey’in kaymakamı, müdürleri, memurları ile 8 yüz bin nüfuslu bir aileyiz. Aile olmanın gereği nedir? Aile olanlar, birbirini sevecek, sayacak, bilecek, sevişecek, yan yana olacak, omuz omuza olacak. Sorunları yerinde görmek, yerinde tespit etmek, yapılan çalışmaları yerinde görmek, çok daha farklıdır. Birisinden dinlemeniz farklı, bizzat yerinde görmeniz farklıdır. Vatandaşımız ve milletimiz yıllarca hep şunu özledi. Devlet, kapımızı çalsın. Bakanımız, valimiz, kaymakamımız, kapımızı çalsın. Atamızı, vatandaşımızı bileceğiz. Vatan büyük, vatandaş büyük. Vatandaş unvanların en büyüğüdür. O zaman o vatandaşı kucaklayacağız. Bu tür ziyaretler yapmamızın sebebi de ‘Biz sizi çok seviyoruz’ mesajını bir kez daha kuvvetlice vurgulamaktı.” Yapılan ziyaretlerin amacına da değinen Kaymakam Turan, “Bu ziyaretlerimizde muhtarımızdan kendisini ve mahallesini tanıtmasını istiyoruz. Kısaca tanıtıyor, var olan istek ve arzuları ifade ediyor. O zaman istişareyi de hakim kılıyoruz. Dayanışma ve istişare hakim oluyor. O zaman birlik ve beraberlik olduğu zaman dirlik ve düzenlilik oluyor. Yani birilerine rağmen onların haberi olmadan hizmeti yönlendirmiyoruz. Belediye, kaymakamlık veya herhangi bir kurum, mahallede bir hizmet yapacağı zaman mahalle muhtarına bilgi veriyor, onayını, desteğini, müsaadesini, duasını alıyor. Onlarla beraber hareket ediyor. İşte önemli olan da budur” diye konuştu.

Ziyaret esnasında mahalledeki çocuklara oyuncak ve kitap dağıtan Kaymakam Turan, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve sorunlara çözüm üreteceklerine dair mahalleliye söz verdi.

Kaymakam Turan'ın yaptığı bu son ziyaretle birlikte bugüne kadar 135 Mahalleyi ziyaret etti .
Kaynak: İHA