ODÜ'de, Ordu ve Giresun'dan 31 Öğrencinin Katılımıyla Çizgi İzleyen Robot Yarışması Düzenlendi

Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda, Ordu ve Giresun'dan 31 öğrencinin katılımıyla çizgi izleyen robot yarışması düzenlendi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen yarışmanın açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Veli Türkmenoğlu, günümüzde teknolojinin önemli olduğunu belirtti.

21. yüzyılın bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla geliştiği bir zaman dilimi olarak karşımızda durduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

''Bu süreç içinde kendini yenilemeyen ve çağa ayak uyduramayan toplumlar sıralı olarak geri plana gitmektedirler. Bu bağlamda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak dinamik, yeniliğe açık, esnek bir iletişim ortamında teknolojik yarışta kulvardaki yerimizi almayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizi ders içi teorik ve pratik eğitimler, teknik geziler ve staj çalışmalarıyla geleceğe hazırlamanın sorumluluğunu hissediyoruz. Bölgemizde ilk olan çizgi izleyen robot yarışmasına ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz.''

Konuşmanın ardından yarışmacılar, hazırlanan çizgili pist üzerinde robotlarını yarıştırdı.

Muhabir: Eyüp Elevülü

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA