Ziraat Odası Başkanı Beşli'den Açıklama

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, ilde tarımın dar bir alanda yapılmasına rağmen katma değeri yüksek ürünler üretildiğini bildirdi.

Beşli, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzölçümünün yüzde 25'i tarım alanı olan Yalova'da, tarımın üst düzeyde yapıldığını belirtti.

İlde yaklaşık 21 bin 196 hektar tarım alanı bulunduğu bilgisini veren Beşli, şunları kaydetti:

''Tarım alanımız diğer illere göre çok az olmasına rağmen tarımda Türkiye'nin önde gelen illerinden biriyiz. 'Yalova'da tarım mı var' deniliyor ama ilimizde yapılan tarım Konya'ya eş değer durumda. Yalova'da yapılan tarım, binlerce dönüm araziye eş değerdedir. Demek ki Yalova'da tarım var. Yalova'da yaklaşık 4 bin 709 çiftçi, tarımla uğraşıyor. İlin tarım geliri daha çok meyvecilik, çiçekçilik ve seracılığa dayanıyor. İlde önemli tarımsal faaliyetlerden biri, süs bitkileri yetiştiriciliğidir. Yalova'da tarım dar bir alanda yapılıyor ama katma değeri yüksek. Yalova'daki tarım arazileri Konya'daki tarım arazilerinin binde biri, ancak getirdiği katma değer fazla.''

Beşli, Türkiye'nin en fazla kivinin Yalova'da üretildiğine dikkati çekerek, buradan önemli miktarda süs bitkileri ihracatı da yapıldığını sözlerine ekledi.

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA