Tıp ve Sağlık Bilimleri Çalıştayı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin tıp fakülteleri hastaneleriyle Sağlık Bakanlığı kuruluşlarının bir bedenin iki ayağı gibi olduğunu kaydederek, “Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar sağlığın hizmet, diğeri de eğitim ve araştırma ayağıdır.

Tıp ve Sağlık Bilimleri Çalıştayı
Bunlar uyumlu gittiği takdirde bizler nihai olarak hedeflerimize ulaşabiliriz” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Tıp ve Sağlık Bilimlerinde Öncelikli Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”, 30 üniversite rektörünün katılımı ile Afyonkarahisar'da başladı.

Üniversite hastanelerinin sorun ve çözüm önerilerini son kez görüşmek için gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, amaçlarının, üniversite hastanelerinin sorunları ve çözüm öneriyle ilgili son durumu görüşmek olduğunu söyledi.

Çalıştay sonrasında somutlaştırılacak önerileri bir rapor halinde Sağlık Bakanlığına bildirileceğini dile getiren Çetinsaya, “Somutlaştıracağımız tekliflerimizi, önerilerimiz çözüm yollarını tek bir ses olarak ilgili makamlara, ilgili bakanlığa sunacağız. Burada da o tek bir sesin gücünü hissedeceğiz” dedi

Ayrıca konu ile ilgili daha önceden 4 toplantı yaptıklarını da söyleyen Çetinsaya, bu toplantılar sonrasında yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu, YÖK Kurulu ve ilgili hocalarla ziyaret ettiklerini de kaydetti.

"ÖNÜMÜZDE BİR DİZİ MADDE VAR" YÖK üyeleri, kurulun tıp ve sağlık ve çalışma gurubu üyeleri, tıp dekanları konseyi üyeleri, tıp sağlık bilimleri eğitim konseyi temsilcileri, üniversite hastaneleri birliği üyeleri temsilcilerinin katıldığı toplantıda, gündemde olan konuların paydaşlarla birlikte masaya yatırılacağını da söyleyen Başkan Çetinsaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabii ki öncelikli sorunlarımız ve taleplerimiz deyince bir dizi madde var önümüzde. Öğretim üyesi istihdam şekilleri, öğretim üyeliğinin memnuniyetinin artırılması ve kurumsal aidiyetin artırılması, tıp eğitimi ve diğer sağlık bilimleri alanındaki eğitimin öncelikli sorunlarının ele alınarak kalitenin artırılması. Bugün 24 faal tıp fakültemiz var. Bizim için artık niceliksel büyümenin niteliksel büyümeye dönüşmesi ve kaliteyle taşlandırılması sürecidir hedef olan. Bu manada bu çalıştayı önemli buluyorum. Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar hizmet ayağını, diğerinin de eğitim ve araştırma ayağı oluşturuyor. Uyumlu gittiği takdirde bizler nihai olarak hedeflerimize ulaşabiliriz. Bu ülkenin yarınları için emin olabiliriz. Bu iki ayaktan birisi aksadığı zaman ister eğitim ayağı aksasın, ister hizmet ayağı aksasın mutlaka tıpkı bir bünyedeki gibi, o bünyenin zorlanacağı gibi, o vücudun, o bacakların, o vücudu taşıyamayacağı gibi ben tıp alanında da, sağlık bilimleri alanında da önemli sorunlar yaşayabileceğimizi görebiliyorum. Bu iki ayağın uyumlu yürümesi çok önemlidir. Birinden birine zaaf gelmesi mutlaka ve mutlaka diğerini de zaafa uğratacaktır. Bu bilinçle ben her zamankinden daha ümitliyim.” Açılış konuşmalarının ardından çalıştay basına kapalı olarak devam etti .
Kaynak: İHA