Gkv’li Öğrencilerin Operayla Sanata Yolculuğu

Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu öğrencileri İçel’de Cumhuriyet tarihinin ilk operası olan Özsoy operasını izlerken büyülendiler.

Gkv’li Öğrencilerin Operayla Sanata Yolculuğu
MDOB, Türk opera tarihin başlangıcı olarak görülen Özsoy operasını 78 yıl aradan Sonra özet halinde tek perde olarak İçel Kültür Merkezi'nde sahneledi. İlk devlet sanatçısı Ahmet Adnan Saygun'un bestelediği, ana fikrini Atatürk'ün belirlediği opera İçel Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle Son kez buluştu. Operada MDOB korosunun yanı sıra balet ve balerinler de geniş bir kadro ile rol aldı. Kostümleriyle, müzikleriyle, danslarıyla, dekorlarıyla ve en önemlisi de oyuncuların, balet ve balerinlerin muhteşem performansıyla dikkat çeken Özsoy Operasını izlemek üzere İçel’e giden GKV’li öğrenciler gösteriler karşısında adeta büyülendiler.

GKV Özel Orta Okulu öğrencileri İranlıların ‘Şehname’ destanından esinlenerek hazırlanan ve Hakan Feridun'un ikiz Oğulları Tur (Kurt) ile İraç (Aslan) üzerine kurulu olan operayı zevkle izlediler

Operadan Sonra İçel sahil gezintisi ve teknede akşam yemeğinin ardından öğrenciler Gaziantep’e dönmek üzere yola çıktılar. Akademik başarı kadar sanatsal faaliyetlere de önem veren ve öğrencileri küçük yaşlardan itibaren opera, bale, tiyatro gibi etkinliklerle sanata duyarlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlayan GKV Özel Okulları öğrencilerin operaya gösterdikleri yoğun ilginin ardından önümüzdeki dönellerde farklı şehirlerde sergilenecek sanatsal gösterilerinde takip edileceği ifade edildi .
Kaynak: İHA