Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz:

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, “Kadınlarımız, aile kurumunun ana öğesidir, öz değerlerimizin temsilcisidir, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın başöğretmenleridir.

Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz:
Hayatın bütün alanlarına aktif bir biçimde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak ise hepimizin ortak görevidir” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yılmaz, bir toplumun medeniyet düzeyinin, insan haklarının en önemli parçalarından biri olan kadın haklarına verdiği değerle ölçüldüğünü ifade etti.

Mesajında, kadının unutulduğu veya ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün olmadığını hatırlatan Yılmaz, “Kadınlarımız, aile kurumunun ana öğesidir, öz değerlerimizin temsilcisidir, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın başöğretmenleridir. Hayatın bütün alanlarına aktif bir biçimde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak ise hepimizin ortak görevidir. Ülkemizin İstiklal Harbindeki mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol unutulmamıştır. Gün gelmiş cepheye mermi taşımış, gün gelmiş bizzat cephede savaşmış ve yaralı askere hizmet etme erdemine erişmiş, gün gelmiş yeni alfabeyi öğretmede aktif rol oynamıştır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir’ diyerek bu konuda ciddi çalışmalar yapılmasını sağladığını kaydeden Yılmaz, “Bugün Başbakanımızın liderliğinde, ülkemizdeki kadınlarımızın arzu ettiğimiz seviyeye ulaşması için kayda değer çalışmalara imza atıldığını gözlemlemekteyiz. Artık kadınlarımız her zamankinden daha güçlü daha aktif ve memleketimizin her kademesindeki yönetiminde daha fazla söz sahibidir. 11 yıllık AK Parti iktidarında, Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. 12 Eylül 2010 referandumu ile de kadınlarımız pozitif ayırımcılık kapsamına alındı. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun TBMM’de kabul edildi. Kadın ve çocuklar için sığınma evleri açıldı. Haydi, kızlar okula, ana kız okuldayız gibi çeşitli kampanyalarla 350 binden fazla kız çocuğumuzun okulla buluşturulması gibi sayılabilecek birçok çalışma yapıldı” dedi.

Yılmaz, “Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizi gururlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, büyüten, bizi biz yapma yolunda kalplerindeki sevgi, merhamet ve şefkatini bizlerden esirgemeyen fedakâr, cefakar ve emektar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA