Tamder'den Kütahyaspor'a Maklube İkramı

Tüm Aktif Memurlar Derneği, (TAMDER) BAL Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Kütahyaspor'a, dernek binasında maklube ikramında bulundu.

Tamder'den Kütahyaspor'a Maklube İkramı
Dernek Başkanı Bayram Özbay, Kütahyaspor'un şehrin bir markası olduğunu belirterek, "Bilindiği gibi, Kütahyaspor BAL Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veriyor.Dernek olarak Kütahyaspor'a moral önemli maçlar öncesi bir yemeği vermek istedik. Bunu da bir değişiklik olarak maklube yemeğini tercih ettik. Futbolcu ve yöneticilerin büyük bir bölümü bu yemeği ilk defa yediklerini ifade ettiler. Davetimize icabat eden futbolcu yöneticilere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Kütahyaspon Kulübü Başkanı Ahmet Tekdemir de, davetten dolayı TAMDER Başkanı Özbay ve dernek üyelerine teşekkür etti. MAKLUBE YEMEĞİ NEDİR? "Maklube Ortadoğu kültüründen gelen bir yemektir, Mardin yemeği olarak bilinir. Yemeğin Türkiye’de 30 yıllık geçmişi olmasına rağmen herkesin bildiği bir yemek değildir. Bilinen ortamlarda kalabalık davetlerin bereketli yemeğidir. Yemeğin tadı tek başına asla çıkmaz. Kalabalık ortamlarda daha da lezzetli olmaktadır. Bu lezzetin de yemekten sonra yapılan muhabbetten geldiğini söyleyen insanların sayısı oldukça fazladır. Yemeğin en büyük özelliği servis şeklidir. Bir sini içerisine tencere ters çevrilip tepesine tepesine vurularak kalıp şeklinde çıkarılan pilav ayrı bir haz ve estetik katar. Pilavın etrafına yoğurt ve salata üçgen biçimde güzelce yerleştirilir. "
Kaynak: İHA