Öz İplik-iş: 8 Mart Günü Tatil Olsun

Öz İplik-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Pınar Özcan, 8 Mart gününün tatil olmasını istedi.

Pınar Özcan, yaptığı açıklamada dünyanın pek çok ülkesinde 8 Mart resmi tatil olduğunu belirterek Türkiye’de de 8 Mart’ın ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak resmi tatil ilan edilmesini talep etti.Çalışan kadınların sorunlarıyla bire bir ilgilenmek üzere kadın komitesi kurduklarını hatırlatan Özcan, “Kadın üyelerinin sorunlarını çözmek için başarılı projelere imza atmıştır. Sendikamız dün olduğu gibi, bugün de, yarın da kadınların sesini yükseltmeye devam edecektir.” dedi.

“KADINA ŞİDDET HER YIL ARTIYOR”

Başkan Pınar Özcan, Türkiye’de 2012 yılı verilerine göre kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün giderek arttığına da değindi. Özcan, “Esnek çalışma, güvencesizlik, örgütsüzlük, uzun çalışma saatleri, ekonomik haklardan yoksunluk, işsizlik, düşük ücretler, meslek hastalıkları, işyerinde taciz ve şiddetten, en çok etkilenen de emekçi kadınlardır.” şeklinde konuştu.

Çoğu kadının 12-14 saate varan sürelerde ve vardiyalı çalışmak zorunda bırakıldığını aktaran Özcan, kadınlara işe girerken hamile kalmayacağına dair sözleşme imzalatıldığını ileri sürdü .