Karayılan, Kandil'in Öcalan'la İlişkiye Girmesini İstedi

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Murat Karayılan, çözüm süreci konusunda kesin ve net bir karar vermek için Öcalan ile doğrudan ilişkiye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, örgüte yakınlığıyla bilinen internet sitelerine çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Süreç konusunda halkın iyimser olması gerektiğini ifade eden Murat Karayılan, bu son sürecin kalıcı bir barışa dönüşebileceğini ifade etti.

Karayılan, bu son sürecin daha köklü ve daha kalıcı bir barışı geliştirmeye aday olduğunu, öncekilere benzemediğini vurguladı. Sürecin aynı zamanda her an kırılabilecek ve her an kapsamlı bir çatışmaya dönüşebilecek bir karakterde olduğunu ifade etti.

Net bir karar için sadece BDP heyetiyle yapılan görüşmelerin yetmediğini belirten Karayılan, Öcalan ile doğrudan bir ilişkiye ihtiyaç duyulduğunu, her iki taraf için BDP’nin önemli, kolaylaştırıcı bir rolü olacağını kaydetti.

Çatışmasızlık ortamının çift taraflı olması gerektiğini vurgulayan Karayılan, PKK’ya dönük saldırılar olması durumunda karşı saldırı, misilleme yapacaklarını dile getirdi. Karayılan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'terör örgütü sadece kendi başına değildir, işin içinde uyuşturucu kaçakçılığı ve milyon dolarlar vardır, bu açıdan karar vermeleri zordur' şeklindeki sözlerinin psikolojik harpten ibaret olduğunu söyledi.

PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Murat Karayılan, PKK’nın hayat felsefesinin, ‘bir lokma bir hırka’ olduğunu vurguladı, kendisi dahil bin tane terörist sıraya dizilse ceplerinden 1 dolar bile çıkmayacağını kaydetti.