Pkk'nın Kaçırdığı Askerin Babası Oğlunun Yolunu Gözlüyor

Terör örgütü PKK’nın 9 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol keserek kaçırdıkları kişileri bırakacağını duyurmasının ardından Amasyalı Uzman Çavuş Zihni Koç'un babası Veysel Koç (55) ve babaannesi Narin Koç (82) mutluluk gözyaşı döktü.

Baba Veysel Koç, barış süreci çalışmaları kapsamında İmralı ile yapılan görüşmeleri desteklediğini ifade etti.

Koç, “Basının, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin de bu konuya destek vermelerini canı gönülden istiyoruz. Herkes bu olaya destek verirse ülkemizde barış ve huzur olur analar ağlamaz.” dedi.

Oğlu kaçırıldıktan sonra çok acılar yaşadığını kaydeden Koç, “Oğlum kaçırıldıktan sonra eşim bu acıya dayanamayarak kalp krizi geçirip vefat etti. Bizler bütün yardım kuruluşlarından ve sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz. Başbakanımızın yürütmüş olduğu barış sürecini de destekliyoruz. Örgütün elinde olan bütün gazeteci, öğretmen, korucu, kaymakam adayı ve asker her kim varsa bırakılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Veysel Koç, “Oğlumuzun serbest kalacağını gazeteci arkadaşlarımızdan duyduk, bizlere telefon etmesi sonucunda öğrendik, çok sevinçliyiz, annemle beraber oğlumuzun yolunu bekliyor, bir an önce kavuşmak istiyoruz. Barış süreci çalışmaları kapsamında İmralı ile yapılan görüşmeleri destekliyoruz. Bu konuda basının, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerinde bu konuya destek vermelerini canı gönülden istiyoruz. Herkes bu olaya destek verirse ülkemizde barış ve huzur olur analar ağlamaz.” İfadelerini kullandı.Babaanne Narin Koç ise “Ben torunumu istiyorum. Gelinimi kalp krizinde kaybettim, yalnız kaldım. Zihni'm yetiş anneni kaybettim, seni bari ölmeden göreyim. Allah bu durumu kimselere göstermesin.” dedi.