Müslüm Gürses'e veda
Yaklaşık 4 aydır tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde dün hayatını kaybeden Müslüm Gürses için ilk tören Cemal Reşit Rey’de düzenlendi. Teşvikiye Camii'inde kılınan cenaze namazının ardından Müslüm Gürses'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
- Galeri Müslüm Gürses'e veda
Düzenlenen törene Gürses'in eşi Muhterem Nur, üvey annesi Emine Akbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçılar Orhan Gencebay, Selami Şahin, İzzet Yıldızhan, Nuri Sesigüzel ve çok sayıda kişi katıldı.
Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Dün gördünüz, biz daha töreni yapmadan Türkiye'nin her tarafında vatandaşlarımız büyük bir saygı, hüzün ve acıyla kendisini andılar. Tabii ki resmi törenler yapılır. Ama halkın kendi arasında yaptığı törenler hepsinden önemlidir. Vatandaşlarımız dün kendiliğinden toplandıkları yerlerde onu andılar. Allaha gani gani rahmet eylesin. Anadolu'nun sessiz çığlığıydı. Yoksulların, yalnız kalmış insanların sessiz direnişiydi. Güzel bir hayat yaşadı. Eşine ve tüm Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum. Onu kaybettikten sonra Anadolu'nun sesi biraz eksik kaldı” dedi.
Törende konuşan sanatçı Orhan Gencebay, “Çok değerli bir kardeşimi kaybettim. 10 sene önce eşi Muhterem Nur hanımefendi bana anjiyo için doktorundan Müslüm Baba için randevu istemişti. Bende o randevuyu almıştım. Daha sonra Muhterem Nur hanımefendi kendisine hastaneye gitmesini söylemiş. O da ‘ben hastaneye gitmem' demiş. En sonunda Muhterem Nur, ‘ama bu randevuyu Orhan Baba aldı' deyince, ‘o zaman gideyim, ayıp olur' demiş. İşte Müslüm Baba böyle bir insandı” diye konuştu.Sahneye çıkan Nuri Sesigüzel ise herkesten Müslüm Gürses için Fatiha okumasını istedi.
Ardından sahneye çağrılan Gürses'in eşi Muhterem Nur ise kürsüye çıkamadı. Oturduğu yerden konuşan Nur, “Sesim çıkmıyor çok özür dilerim. Dünyanın en iyi insanını kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Bir daha onun gibi bir insan çıkmayacak” dedi.
Yakasına astığı Gürses'in fotoğrafını okşayan Muhterem Nur, gözyaşlarını tutamadı. Törende Gürses'in üvey annesi Emine Akbaş da baygınlık geçirdi.
Törenin sonunda Bakan Ömer Çelik ve Gürses'in sanatçı dostları sahneye çağrılarak, helallik alındı.
MÜSLÜM GÜRSES'İN CENAZESİ TEŞVİKİYE CAMİİ'NDE
Müslüm Gürses'in cenazesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cenazeye omuz veren sanatçının hayranları, musalla taşına yerleştirdikleri tabutun yanında durmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Bunun üzerine cenazeye katılanlar arasında izdiham yaşandı. Müslüm Gürses için Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namaza, siyaset, sanat ve iş camiasından çok sayıda isim katıldı.
Cenazeye Ömer Çelik, Kadir Topbaş, Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül, Mehmet Sevigen, Burak Kut, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Adnan Şenses, Ebru Yaşar, Ajda Pekkan, Selami Şahin Linet, Kubat, Ümit Besen, Gökhan Güney gibi isimler katıldı.
Teşvikiye Camii'inde kılınan cenaze namazının ardından Müslüm Gürses'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na toprağa verildi.