Arınç: Barışın Havası Bile Bölgeye Yatırım Müracaatlarını 10’a Katladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörün bitmesi halinde ekonomide uçuşa geçileceğini barış havasının bile bölgede yatırım yapacak müracaatçıların sayısını 10’a katladığını söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Denizli Şubesi'nin 3.Olağan Genel Kurul Toplantısı Anemon Otel’de yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Arınç, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nihat Zeybekci, Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Sezai Günalp, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bülent Arınç, toplantıda yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi. Türkiye’de 11 senedir siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini ifade eden Arınç, “Hangi parti hangi hükümet olacaksa güçlü ve istikrarlı olmalı. Yoksa geçmişimizi çok iyi biliyoruz. 3 partili koalisyonlar 4 partili koalisyonlar, yetmedi dışarıdan destekler ülke ne hale geldi? Biz geldiğimizde son üçlü koalisyon hükümetinde 38 bakanı vardı. Sadece 20’si Devlet Bakanı. Devlet bakanlarının her biri bir bankadan sorumluydu. İşin garibi Ziraat Bankası’na en çok borcu olan adamı Ziraat Bankası’ndan sorumlu devlet bakanı yapmışlardı. Birilerinin aile fotoğrafından hatırlayacaksınız kim olduğunu. Gübre sanayinden sorumlu devlet bakanı vardı. Allah rahmet eylesin o da öldü. Sıfatları buydu. Bir tek başımıza geldik 25’e düşürdük. ANASOL-D, ANASOL-M kuzu gibi meliyorlar. Ne bunlar hükümet. Böyle şey olur mu? Derme çatma koalisyonlarla Türkiye’nin geldiği nokta bu.” dedi.

"GÜCÜNÜZ TARİHİNDE HİÇBİR ÖZÜR KAYDI OLMAYAN İSRAİL’E BİLE ÖZÜR DİLETİYOR"Hükümetin ekonomide çok büyük başarılar kazandığını belirten Arınç, “Dünyada güçlü olmanın tek yolu da bu arkadaşlar. Meclis başkanlığı yaptım, bakanlık yapıyorum. Ekonomide ne kadar güçlü devlet iseniz itibarınız o kadar. Geçmişteki tarihinize filan baktıkları yok. Bu adamlarla masaya oturduğunuz zaman gücünüzü hissediyorsunuz. O da sizin gücünüzü bilerek geliyor. Kapıyı tıklatarak izin isteyerek geliyor. Allah’a hamd olsun. O kadar güçlüsünüz ki tarihinde hiçbir özür kaydı olmayan İsrail’den bile özür diletirsiniz. Çok şükür. Mümkün değil, İsrail’in hem inancında hem devlet olma vasfında özür dilemek diye bir şey yok. Ama Allah ona buna hizmet ettiriyor onun bunun vasıtasıyla Türkiye’den özür dileniyor. Üç sene sonra geldiğimiz nokta haklı olduğumuz noktadır. Güçlü olduğumuz noktadır. Türkiye’nin haklılığının teslim edilmesidir. Almanya şansölyesi mi geliyor bilmem ne cumhurbaşkanı mı geliyor? Türkiye ile konuştuğu zaman oturduğu zaman, siz o güçlü günlerin tarihteki muhteşem günleri adeta hissederek geçiyorsunuz.” diye konuştu.

"ÜÇ AYDAN BERİ ACI BİR HABER ALMIYORSAK BU GÜZEL BİR ŞEY DEĞİL Mİ?"“İki bin liralık gelirle 2 bin liralık demokrasi 10 bin liralık demokrasiyle 10 bin liralık demokrasi olur." diyen Arınç, terörün sona ermesiyle güzel günlerin geleceğini vurguladı. Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: "Bak şimdi terörü sonlandırmaya çalışıyoruz. En netameli iş bu. İçinde kan var, gözyaşı var 30 seneden beri çekilen acılar var. Ama kar bile dağına göre yapıyor. Başkaları ellerini bile uzatamadı. Çözmeye bile niyetlenemedi. Haklarını yemeyelim geçmiş dönemlerde de silahla vesaire bu işi bitireceğini zannetti ama olmadı. Şimdi karşımızda bir heyula var. Askerimiz, polisimiz, vatandaşımız koşuyor. Ama kan dökülüyor. Şehir içinde üzüntüler yaşıyoruz. Sadece Hakkâri’de Şemdinli’de değil ki Ankara Kumrular Sokak'ta da hayatı bitmiş sefil insanlar ya canlı bomba ya da uzaktan kumandayla hala cinayet işleyebiliyorlar. Neye mal olursa olsun bunu bitirmemiz lazım. Bunu bitirmek isterken akıllı hareket etmemiz lazım. Akıllı olmanın yolu işin sonunu görmek. Bu iş nasıl çözülür denenmedik bir şey kalmamış birde bunu deneyelim. Bunu denersek terör duracaksa silahları bırakacaklarsa ve terk edip gideceklerse kazançlı çıkmaz mıyız? Tabi ki çıkarız. Üç aydan beri Karakol basılmıyor mayın patlamıyor, Üç aydan beri acı bir haber almıyorsak bu güzel bir şey değil mi? Bunun kalıcı olmasını kim istemez. Hepimiz isteriz. Ama birileri rahatsız olabilir. Çünkü bunlar olmalı ki bende konuşacak bir şey bulalım. Bana da bir şeyler lazım diyenler olabilir. Bunlar çok azama 75 milyon insanın büyük bir aşkla bu terörün büyük bir şekilde sona ermesini düşündüğünü sanıyorum. Yaptığımız iş budur.”"TERÖRÜ SONLANDIRMAK İÇİN BÜTÜN RİSKLERİ GÖZE ALDIK"Terörü sonlandırmak için bütün riskleri göze aldıklarını anlatan Arınç, “İktidar kaybolacaksa da kaybolsun yeter ki ülke kazansın diyerek bu işe girdik. Bunu yaptığımız zaman toplumsal barış daha güçlü olacak. Siyasi istikrar daha güçlü olacak ve Türkiye uçacak. O bölgelerdeki tüm yatırımlar şimdiden 10’a katlandı. Müracaat edenlere, sermaye getirenlere bakıyorsunuz daha havası bile yetti. Bir de bunun gerçekleştiğini düşünün. Bütün yolların açıldığını yatırımın istihdamın artığını düşünün. Türkiye ne hale gelir. Her şey daha güzel olacak. Bu sürece destek vermeliyiz. Çünkü terör biterse terörün meydana getirdiği zararlar ortadan kalkarsa Türkiye daha güçlü olacak. En azından gözyaşları dinecek. İnsanımız kaybolmaktan kurtulacak.” diye konuştu.

Barış sürecinde başarısızlık olursa bugünlere dönüleceğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti: “Çok fazla bir kaybımız olmayacak. Ama bir de tutarsa yaptığımız işten başarılı sonuçlar alırsak ne olacak? Kaymaklı baklava olacak. Bundan daha güzel olabilir mi? Kaybedeceğimiz bir şey yok. Ama kazanacağımız çok şey olabilir. Ağızlarını doldurarak hakaretler savuran onu bunu tehdit etmeye kalkanlara ‘Allah insaf versin’ diyelim. Yıllarca Türkiye’nin sorumluluğunu almış ama hiçbir şey başaramamış insanların bugün bize gönderdikleri bu hakaretleri biz Allaha havale ederek cevap vermiş olalım." Konuşmaların ardından ASKON Genel Başkanı Koca, Arınç'a üzerinde plaket takdim etti.