Borçka'da İşaret Dili Eğitimi Kursu Sona Erdi

Borçka ilçesindeki işaret dili eğitimi kursu sona erdi.

Borçka Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü konferans salonunda, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu eğitmeni Seçil Tanrıverdi tarafından verilen kursa, Artvin Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve Koordinatörü Hatice Nur Ersöz, Borçka ve Murgul ilçesindeki kamu ve özel sektör yönetici ve çalışanları katıldı.

Ersöz, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın desteğiyle Artvin Engelliler Spor Kulübü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan ''Beni Duyun Beni Anlayın'' projesi kapsamında Kaymakam Fatih Kızıltoprak'ın talebi doğrultusunda, 15 günlük işaret dili eğitimi verildiğini belirtti.

İşaret dili eğitimiyle engelleri aşmayı hedeflediklerini ifade eden Ersöz, ''İşitme engellilerin, toplumla her ortamda rahat iletişim kurabilmesi için işaret dili eğitiminin gerekliliği her kesim tarafından kabul edilmektedir. Bu amaçla Artvin Engelliler Spor Kulübü, Artvin ve Borçka'da bir ilke imza atarak örnek proje yürütmektedir. Bizler sağlıklı insanlara, işaret dili eğitimi vererek iletişimdeki engelleri bu şekilde kaldırıyoruz'' dedi.

Ersöz, 8 ay sürecek projede daha çok insanı eğitime katmak için kaynakları ve kontenjanları zorladıklarını kaydederek, ''Proje kapsamında üçüncü kursu Hopa'da açmayı planlıyoruz. Arhavi ile Kemalpaşa beldesinde çalışan kamu, yerel ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan kursiyerlere eğitim vereceğiz. Projenin son ve dördüncü oturumunu Artvin merkezde yapacağız. Birinci etap kursları bitirenler yine 200 saatlik ikinci kademe kursa gelerek başarılı olanlar yeminli tercüman olacak sertifika alacak'' diye konuştu.

Muhabir: Bülent Atasert

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA