Spil Dağı'nda Yanan 77 Hektar Alan Ağaçlandırılıyor

Manisa Spil Dağı Milli Parkı’nda 29 Ekim 2012 tarihinde yanan 77 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması başladı.

Spil Dağı'nda Yanan 77 Hektar Alan Ağaçlandırılıyor
İlk fidanların dikildiği törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, geçen Cumhuriyet Bayramı’ndaki yangında sadece ağaçların değil, yüreklerin de yandığını söyledi.

Ağaçların insanların hayat kaynağı olduğunu dile getiren Daşöz, "Kıyamet koparken bile elinizdeki fidanı dikin." diyen bir dinin mensupları olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin orman bakımından zenginliğinin yüzde 20’lere kadar arttığını kaydederek, “Ağaç varlığının iklimden yaşam koşullarına, hayvancılıktan bitki örtüsüne kadar etki ettiğini görmekteyiz. En önemli insanlık görevimiz, ağaç dikmektir. Bu ağaç dikimleri, sembolik olarak yapılmamalı. Bu ormanlar, çocuklarımızın yaşam alanı olmalıdır.” dedi.

Spil Dağı'nın Manisa ve Türkiye açısından önemli olduğunu dile getiren İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise yanan alanda dikim çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Aydın, “Bu ülke böyle güzel Spil Dağı’na ve Manisa’ya sahip olduğu için gerçekten çok mutluyum. Yaanan ağaçlar, ateşe dayanıklı olmayan kızılçamlardı. Yaptığımız çalışmalarla 251 Bin Dev Öğrenci ile birlikte yangına dayanıklı ağaçlar dikeceğiz.” diye konuştu.

Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın da Orman Haftası kapsamında 251 Bin Dev Öğrenci'yle yanan alanda fidan dikim töreni düzenlediklerini söyledi.

İlk fidanları dikerek orman yenileme çalışmalarına başladıklarını aktaran Yalçın, “Söz verdiğimiz gibi 2013 yılı sonuna doğru orman gençleştirme çalışmalarını bitireceğiz.” dedi.