Şırnak'ta, ''Arap Baharı Sonrası İslam Dünyasında Mezhep Hareketleri'' Konulu Konferans

Şırnak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nce, ''Arap Baharı Sonrası İslam Dünyasında Mezhep Hareketleri'' konulu konferans düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Şırnak Vali Vekili Deniz Zeyrek, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Akmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. İbrahim Baz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hamdi Gündoğar ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gündoğar, üniversite olarak evrensel bilgiye ulaşmak için sahasında uzmanları Şırnak'a davet ederek konferanslar düzenlediklerini söyledi.

Bu konferansı sadece üniversite camiasına yönelik değil halka da açık düzenlediklerini ifade eden Gündoğar, ''Arap baharı Tunus'tan başladı, Libya, Mısır'da devam etti. Bazı görüşlere göre Suriye'de Arap kışına döndü. Ancak İslam dünyasında özellikle Ortadoğu'da Arap baharıyla gündeme gelen özellikle Suriye ve Irak düzleminde süren şiddetli mezhep hareketleri var'' dedi.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Dalkılıç, ''Arap Baharı Sonrası İslam Dünyasında Mezhep Hareketleri'' konulu konferans verdi.

Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA