'Elim Sende, Gönlüm Sende' Kardeşlik Projesi Hayat Geçti

Samsun-İlkadım Gazi Ortaokulu’nun Muş Varto İlkokulu ile yürüttüğü “Elim Sende, Gönlüm Sende” kardeşlik projesi hayata geçti.

Öğrenciler arasında sevgi, saygı, merhamet, dayanışma, toplumsal duyarlılık sahibi olma gibi temel değerleri yaygınlaştırmak, sosyal dokuyu kuvvetlendirmek amacıyla Gazi Ortaokulu ile Muş-Varto İlkokulu arasında gönül köprüsü kurularak “Elim Sende, Gönlüm Sende” adıyla kardeş okul projesi başlatıldı. Projenin hedefinin çocuklara kardeşlik ve yardımlaşma duygusunu yaşantılar yoluyla kazandırmak olduğu belirtildi.Proje kapsamında Gazi Ortaokulu öğrencileri tarafından toplanan kitap, kırtasiye, oyuncaklar 12 koli halinde Muş Varto İlkokulu’na gönderildi. Yardımlar yerine ulaştıktan sonra Muşlu öğrenciler duygularını yazıya döktü. Gazi Ortaokulu öğrencilerine teşekkür mektubu yazdılar. Okula gönderdikleri mektup ve resimlerle mutluluklarını belirttiler ve “Bize yardım gönderen kardeşlerimizi tanımak istiyoruz. Samsun’da bizleri misafir eder misiniz?” diye de isteklerini dile getirdiler.

Muş Varto’dan gelen mektupları ve resimleri okullarında sergilediklerini belirten Gazi Ortaokulu Müdürü Aydın Peker, öğrencilerinin de duygularını ifade eden resim ve mektupları Muş’a göndermeye hazırlandıklarını, ilerleyen süreçte Muş Varto İlkokulu’ndan öğrencileri sponsor bulurlarsa uçakla getirmyi planladıklarını belirtip şunları söyledi: "Vartolu öğrencileri Samsun’da misafir edip tarihi ve turistik yerleri gezdirmeyi hedeflemekteyiz. Yine okulumuz öğrencilerinin de Muş Varto’ya ziyaretleri planlanmaktadır. Günümüz anne babaları olarak çocuklarımızın mutlu olabilmeleri için maddi olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ama buna rağmen istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. Maddi yönünü sürekli desteklediğimiz çocuklarımızın manevi ve ahlaki yönünü ihmal ediyoruz ki istediğimiz nitelikte nesillere kavuşamıyoruz. Çocuklarımızın daha insani, daha kaliteli, daha huzurlu, kardeşlik duygularıyla dolu, dengeli bireyler olarak yetiştirebilmek için onlara ahlaki değerlerimizi yaşayarak, model olarak öğretebilirsek daha sağlıklı nesiller olmalarına vesile olabiliriz.”