Tirkeş Köyüne Çelik Konstrüksiyonlu Okul Yapıldı

Manisa’nın Saruhanlı İlçesine bağlı Tirkeş köyünde, bir ay önce yapımına başlanan 2 derslikli çelik konstrüksiyon okul binasının tamamlandığı bildirildi.

Tirkeş Köyüne Çelik Konstrüksiyonlu Okul Yapıldı
Tirkeş Köyü Muhtarı Çetin Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanan binanın 26 Mart günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edileceğini ve bu tarihten sonra eğitime açılacağını kaydetti.

Köylerine çok güzel ve çok sağlam bir okul binası yapıldığını, taşımalı sistemle bir başka beldede eğitim gören çocuklarının artık kendi köylerinde eğitime devam edeceklerini ifade eden Karadağ, “Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Depreme dayanıklı ve 100 yıl ömrü olan bir binaya kavuştuk. Bunun daha da önemlisi çocuklarımız artık köyümüzde eğitim görecek. Herkes çok memnun, devletimize şükran borçluyuz” dedi.

Tirkeş köyündeki 4 parçalı okul binasından 3’üne yıkım kararı verilmesi üzerine binaların boşaltılıp, taşımalı eğitim sistemine geçilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda, köydeki öğrencilerin taşımalı sistemle Nuriye Beldesi'nde eğitim görmesi kararlaştırılmış, ancak buna karşı çıkan veliler yarıyıl tatilinden sonra çocuklarını okula göndermemişti. Bunun üzerine İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, köylülerle bir araya gelmiş, köye 1 ay içinde yeni çelik konstrüksiyon okul binası yapılacağını ifade ederek, bu süre içinde çocuklarını okula göndermeleri için aileleri ikna etmişti .
Kaynak: İHA