Dolmuş Şoförlerine ‘öfke Kontrolü’ Eğitimi

Adana’da dolmuş şoförlerine yönelik ‘öfke kontrolü’ eğitimleri başladı.

Dolmuş Şoförlerine ‘öfke Kontrolü’ Eğitimi
Eğitimlerde dolmuşçulara, yolcularla ya da diğer dolmuşçularla yaşadıkları gergin anları nasıl atlatabilecekleri anlatıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce başlatılan ‘Pozitif Yaşam Projesi’ kapsamında, kent genelindeki hatlarda çalışan dolmuş şoförlerine, ‘öfke kontrolü’ eğitimleri verilmeye başlandı. Seyhan Rehberlik Araştırma Merkezi’nden Psikolojik Danışman Süreyya Gögce tarafından verilen eğitimlerde, dolmuşçulara mesai saatlerinde öfkelerini nasıl kontrol edeceklerine yönelik önerilerde bulunuldu. Gögce, trafikteki tartışmalarının çözümünün insanın kendini, karşısındaki kişinin yerine koymasıyla çözülebileceğine dikkat çekerek, “Karşıdaki insanı anlamaya çalıştığınız zaman, öfkenizi kontrol etme konusunda çok büyük bir adım atmış olursunuz. Öfke, saman alevi gibidir hemen parlar. Üstüne bir de benzin dökerseniz sizi de karşıdakini de yakar” dedi

Dolmuş şoförlerinin zamanla yarıştığını hatırlatan Gökce, belli bir zamana uyma kaygısı nedeniyle, şoförlerin diğer insanlara karşı agresif davranabildiğini belirtti.

Gökce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel anlamda insan sinirlenince ya içine atar, ya da birden parlar. Sizi öfkelendiren biri olduğunda onla konuşmanız, öfkeyi dindirebilir. Ya da aşırı tepki verebilirsiniz bu da insanların hata yapmalarına neden olan etkenlerden biridir; saldırganlıkla çok yakındır.” Dolmuş şoförleri de zamana uyma zorunluluğu nedeniyle yer yer sinirlenebildiklerini ifade ederek, bu tür etkinliklerin hem kendileri hem de yolcular açısından faydalı olduğunu söylediler .
Kaynak: İHA