Ak Parti Silvan İlçe Başkanı Kılıçaslan'dan Barış Sürecine Destek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan barış sürecine destek verdiklerini açıkladı.

Ak Parti Silvan İlçe Başkanı Kılıçaslan'dan Barış Sürecine Destek
Türkiye'deki iç savaşın bitmesi durumunda, ülkenin dünya ülkeleri arasında önemli bir güç olacağını belirten Kılıçaslan, Kürt sorununu, AK Parti hükümetinin çözüm aşamasına getirdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın 2005 yılında Diyarbakır'da yaptığı konuşmaya da değinen Kılıçaslan, "Bazılarına sorduğunuz zaman yapmak mecburiyetindeydiler bunlar diyorlar. Başbakanımız çıktı 2005 yılanda Diyarbakır'a geldi ve orada dedi ki, 'Kürt sorunu vardır ve bu sorun benim sorunumdur' dedi.

O günden beri çözüm süreci devam ediyor ve bu sorun Türkiye'nin meseleleri arasında sadece Kürt sorunu değil, bir sürü sorunu var. Bu günü dört gözle bekliyorduk 21 Mart Nevruz'unda gelişmeler sonuç verdi. Abdullah Öcalan'ın gerek Türkçe gerek Kürtçe yaptığı açıklamada tüm halka duyurdular. Onun arkasında Murat Karayılan da açıklama yaptı. Bu durumu burada yaşayan insanlar gibi olumlu görüyoruz" dedi.

Bu sürece kolay bir şekilde gelinmediğini aktaran Kılıçaslan, "Hangi bedeller ödendiğini hangi şartlar altında bu güne gelindiğini siz de biliyorsunuz. AK Parti'nin Başbakanımızın değil elini, gövdesini bu taşın altına sokarak bu milliyetçi zihniyete rağmen mücadelesinden vazgeçmedi. Bizde sokağa çıkıp halkın arasında işte partimiz buydu, biz bu yüzden buradayız ve bu şekilde inandığımız için biz de bu mücadelede ter aldık. Bundan sonraki gelişmelerin olumlu olacağına inanıyoruz. Bundan sonra da bu sürece desteğimiz sonsuz olacak. Yüzlerce provokatife rağmen bu büyük barış süreç devam ediyor. Bu süreç böyle devam ederse bu memlekette yatırımlar artacaktır. Geçen sene İngiltere'den gelen insanlar oldu dediler ki bize 600-700 dönüm alan bul rüzgardan elektrik elde edelim. Biz zaten kendimizi ateşe atmıştık. Bir de kalkıp bunlara güvence veremedik. Veremediğimiz için de çekip başka yerlere gittiler. Burada yaşayan herkes kimi canıyla kimi malıyla kimi vicdanıyla bedel ödemiş. Bu toplumda bedel ödemeyen hiç kimse yok. Onun için hepimiz herkes kendi çapında bu memleketten sorumludur. Kendi sorumluluğumuzun bilincinde olursak bu memlekette çözemeyeceğimiz hiçbir problem yok" diye konuştu.

"TÜRKİYE AMERİKA, AVRUPA'YA KARŞI KENDİ BAŞINA BİR GÜÇTÜR"

Bu memleketin geleceğe, hizmete, demokrasiye, barışa ihtiyacının olduğunu aktaran Kılıçaslan, "Barışı hizmeti kimler getiriyor insanlar getiriyor. Barış süreci Türkiye'yi güçlü kılar. Bunun açık göstergesi İsrail'in özür dilemesidir. Türkiye coğrafik olarak, genç nüfus olarak, zengin yer altı kaynaklarıyla bu savaşta olmazsa Türkiye Amerika, Avrupa'ya karşı kendi başına bir güçtür. Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini istemeyen bazı dış güçler vardır. Kesinlikle dış güçlerin Kürt sorunundan, Kürt geleceğinden zerre kadar haberleri yoktur. Kendi kendimizi kandırmayalım. Türkiye'nin bu savaşı olmazsa İsrail dünya tarihinde kimseden özür dilememiş. Hem özür dilemeyi, hem tazminatı, hem de ablukayı üç maddeyi de kabul etmek zorunda kaldı. Çünkü Türkiye'ye barış gelirse Türkiye'yle hiç kimse baş edemez. Bana sorarsanız bu özür dilemenin sebebi bu gelişmelerdi. Türkiye o aşmadan bu aşamaya gelmişse buna diyecek bir laf yok. Bu savaşta resmi rakamlar 300 milyar doları gösteriyor. 300 milyar dolarla hangi hizmetler yapılmıyor ki. Binali Yıldırım Bakanımızın açıklamasında bu savaşa giden parayla 200 asma köprü yapılıyor dedi.

Bunlar az rakamlar değil. Barış süreci Türkiye'yi güçlü kılar ve Avrupa'yı Türkiye'nin ayağına getirir. Halkımızın da bu sürece dualarıyla hizmetleriyle destek vermelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA