Bülent Arınç: Esad'a acil şifalar dileriz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecine ilişkin planlanan Akil Adamlar topluluğunun, Meclis'te bir komisyon olarak kurulmasının iç tüzüğe göre mümkün olmadığını söyledi.

Bülent Arınç: Esad'a acil şifalar dileriz
Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Akil Adamlar'ın Meclis komisyonu olarak kurulmasını istemesini de "İç tüzüğü bilmemek" olarak niteledi. Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine Akil Adamlar hakkındaki çalışmalara değindi. Arınç, Bakanlar Kurulu'nda isimler üzerinde hiçbir görüşme olmadığını belirterek, şöyle devam etti: "Ama Bülent Arınç olarak şahsi fikrimi söyleyeyim. Gazetelerde yer alan isimlerin bir kısmını olayı magazinleştirmek olarak görüyorum. Şüphesiz çok değerli sanatçılar, yazarlar, edebiyatçılar olabilir ama hemen onların isimlerinin birinci ikinci sıralara yazılıyor olması bence bazı gazetelerimizin veya medya organlarımızın işe başka bir açıdan baktıklarını gösteriyor. Aslında Akil Adamlar Heyeti veya Akil Adamlar Topluluğu diyebileceğimiz bir konu üzerinde başbakanımız bir havuz içerisinde bu konuda etkili olabilecek, birikimi olan ve karşısındaki kitleye bir düşünce açıklayabilecek insanların bulunmasını arzu etmektedir. Bu konuda her kesimden isim alınacaktır veya istenecektir. Sonunda bir ihtimalle Türkiye'nin 7 bölgesine yönelik bir Akil Adamlar Topluluğu veya tek başına Akil Adamlar Topluluğu meydana gelebilecektir. Sayın Kılıçdaorğlu bu konuda açmaza düştüğü için yani sürece doğrudan katkı sağlamayıp, boşlukları yakalamaya çalıştığı için burada Akil Adamlar komisyonun da Mecliste kurulmasını arzu ediyor. Bu meclisin iç tüzüğünü bilmemektir. Meclis araştırma komisyonu, soruşturma komisyonu kurar veya özel kanunla veya teamül gereği mecliste bugüne kadar kurulmuş komisyonları belki kurabilir; ama akil adamlar komisyonu adıyla ile bir komisyonu Meclis'te kurmak şu anda mümkün değil. Kaldı ki Meclis'i bu sürece dahil etmenin mahsurları da olabilir. Dolayısıyla dışarıda bir akil adamlar komisyonun kurularak bunların süreçle ilgili bütün Türkiye'yi taraması, fikir vermesi, sempozyumlar düzenlemesi toplumun, STK'ların fikirlerini alması elbette çok daha doğru olacaktır diye düşünüyoruz.

"AK PARTİ VE ADALET BAKANLIĞI'NA DÜZENLENEN SALDIRILAR

Arınç bir başka soru üzerine de AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırıların ardından yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Arınç, "Bu olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Her iki olayın failleri de ismen ve eşkal olarak belirlenmiştir, aranmaktadırlar. Bugün Ankara'da bazı baskınlar, gözaltılar gerçekleşmiştir. Daha önce de bazı gözaltılar vardı. Tahkikat devam ediyor. Soruşturma devam ediyor. Şüphesiz, esasen örgütün kendisi de kabul etmekle bu olayın sahibi olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Ancak sayın başbakanımızın söylediği, bu işin içerisinde de bir Ergenokon bağlantısı vardır veya olabilir şeklinde sözlerini ancak soruşturmanın geldiği son noktada görebileceğiz. Şu anda bunun devam ettiğini, sayın bakanımızın açıkladığı bilgilerden öğrenebiliriz." şeklinde konuştu.

RİYAD EL ESAD'IN YARALANMASI

Arınç'a ayrıca Özgür Suriye Ordusu kurucularından ve liderlerinden Riyad El Esad'ın yaralandığına ilişkin haberler soruldu. Arınç da bu soruya "Maalesef zannediyorum aracında bir patlama sonucu ayaklarından yaralandığı şeklinde bir haber geldi. Ama son gelişmeler nelerdir bilemiyorum. Kendisine acil şifalar dileriz." cevabını verdi .