Ağrı’da ‘sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite’ Konferansı

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Ersoy, dünyada 2.7 milyon ölümün meyve sebze tüketimi azlığından, 1.9 milyon ölümün ise fiziksel aktivite yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti.

Ağrı’da ‘sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite’ Konferansı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde, ‘Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite’ konulu bir konferans düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Ersoy, yeterli beslenememenin sağlık sorunlarını beraberinde getirmekle birlikte hareket ve fiziksel aktivite azlığının da obeziteye davetiye çıkardığını söyledi.

Kaliteli ve uzun yaşayan insanların diyetlerine bakıldığı zaman doğal ve dengeli beslenmeyle karşılaşıldığını kaydeden Prof. Dr. Ersoy, “Dünya çapında sağlıklı beslenme ve yiyecek israfını önleme kampanyaları düzenleyen Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) kuruluşu var. Ülkemizde de bu alanda yürütülen kampanyalar var. Sağlıklı ve fiziksel aktivitenin yoğun olduğu bir yaşamın yanında bu konulara da dikkat etmeli ve duyarlı olmalıyız. Dünyada 2.7 milyon ölüm meyve sebze tüketimi azlığından, 1.9 milyon ölüm ise fiziksel aktivite yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Kaliteli bir yaşam ve sağlıklı yaşlanabilmek için biz mutlaka az az, sık sık beslenmeliyiz. Kahvaltıya önem vermeli, yemeği yatmadan 3 saat önce sonlandırmalıyız. Fiziksel aktivite azlığı günümüzün en büyük problemidir. Bu açıdan yürümenin çok faydalı ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Oysa biz kolay yaşam tarzını hemen benimsiyoruz” diye konuştu.

Konferans, Rektör Vekili Prof. Dr. Telat Yanık’ın Prof. Dr. Gülgün Ersoy’a plaket vermesi ile sona erdi .
Kaynak: İHA