Bdp Milletvekili: Türklerle Kürtlerin Birlikteliğini Hiçbir Güç Bozamayacaktır

BDP Milletvekili Nursel Aydoğan, Türkiye’de Kürt sorununun çözümü için yeni bir sürece girildiğini söyledi.

Aydoğan, Türklerle Kürtlerin birlikteliğini yurtiçinde ve yurtdışında hiçbir gücün bozamayacağını belirterek, “Bu birlikteliğe kim çomak sokmak isterse biz Kürtler ve onurlu, demokrat ve ülkesini seven Türkler bu anlayışın karşısında olacaktır.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği tarafından düzenlenen Nevruz etkinliği bugün Karpaz bölgesinde bulunan Derince Piknik alanında yapıldı. Nevruz kutlamalarına BDP milletvekilleri ile Nursel Aydoğan ile İbrahim Binici de katıldı.

Etkinlikte konuşan Nursel Aydoğan, Türkiye’de barış için birliktelik mesajları verdi. Aydoğan, "Türkiye’de Kürt sorununun çözümü için yeni bir süreç başlıyor. Bu süreç ile ilgili tarihi bir süreç başlıyor. Bu süreç başlarken bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu ülkeyi kuran bu ülkenin iki kurucu unsuru olan Türk ve Kürtlerin birlikteliğini hiçbir güç, ister Türkiye içinde ve dışında hiçbir güç bozamayacaktır.” diye konuştu.

“KÜRT HALKININ TÜRK BAYRAĞIYLA İLGİLİ SORUNU YOKTUR”

Bu arada Nevruz kutlamalarının yer aldığı Derince bölgesinde KKTC polisi kutlama öncesinde ve sonrasında geniş güvenlik önlemleri aldı. KKTC polisi, kutlamalarda Türk bayrağının yer almasına büyük önem gösterdi. Bayrak konusu ile ilgili açıklama yapan Nursel Aydoğan, “Biz buraya gelmeden önce Nevruz alanındaki giriş yollarının ve yine nevruz alanındaki kürsüye KKTC bayrağı ve Türk bayrağının asıldığını söylediler. Kıbrıs’taki güvenlik güçlerinin bu bayrağın kalkmaması için burada sabaha kadar tuttuğunu belirttiler. Şunu ifade etmek istiyorum. Kürt halkını bayrakla sınamak Kürtleri tanımamak demektir. Kendi ülkesinin tarihini Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini bilmemek demektir. Eğer biraz kendi tarihlerini bilselerdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin nasıl kurulduğunu bilselerdi Kürtlerin bayrağa nasıl yaklaşacağını da bileceklerdi.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Kürtlerin ve Türklerin ortak mücadelesiyle kurulduğunu dile getiren Aydoğan şunları söyledi: “Eğer bayrak bir devletin kuruluşunda şehit olanların kanını temsil ediyorsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağında 10 binlerce Kürt’ün kanı vardır. Dolayısıyla Kürt halkının asla ve asla bayrağa bir saygısızlığı, bayrağa yaklaşımında bir samimiyetsizliği olamaz. Kürt halkının bayrakla bir sorunu yoktur. Kürt halkının bayrağı kendi emelli için kullananlara karşı tavrı vardır. “