Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Okan Üniversitesi Senatosu tarafından onursal doktora unvanı verildi.

Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen ''Lojistik Sektörünün Türkiye Ekonomisindeki Yeri ve Önemi'' konulu panel öncesinde gerçekleşen törende onursal doktora cübbesini giyen Bakan Yıldırım'a diploma ve plaket takdim edildi.

Bakan Yıldırım'a, denizcilik sektöründe toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza atması, hızlı tren ve Marmaray projelerinin hayata geçirilmesinde önemli rol oynaması ve sivil havacılık sektörüne yaptığı katkılardan dolayı üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile senatosunun kararıyla bu unvanın verildiği belirtildi.

Bakan Yıldırım, cübbe giymesinin ardından ilk dersi vermesinin istenmesi üzerine ''Ders vermesek olmaz mı- Nasılsa doktorayı aldık. Ders almaya alışığız da ders vermeye çok alışık değiliz'' diyerek espri yaptı.

Kendisine böyle bir taltifte bulundukları için Okan Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti'ne, Senatosu'na, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ne ve hocalarına teşekkür eden Yıldırım, Muallim Naci'nin ''Marifet iltifata tabidir. Alıcısı olmayan meta zayidir'' sözünü hatırlatarak, bu ve buna benzer teşvikleri daha güzel hizmet edebilmek, milletin geleceği, ülkenin kalkınması için daha çok çalışmak için bir teşvik olarak gördüklerini ifade etti.

Yapılanların sadece kendisinin marifeti değil, takım ruhu ile çalışmanın bir sonucu olduğunu belirten Yıldırım, ''Ben böyle bir teşvike, böyle bir taltife layık görüldüysem, bilin ki bunun arkasında benimle beraber aynı heyecanı duyan 100 binin üzerinde bir ekibim var. Dağ başlarında, ıssız tren istasyonlarında nöbet tutan arkadaşlar adına bunu alıyorum. Onların dikkati, gayreti, fedakarlığı, bize inanmalarıyla birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz için bu noktalara geldik. Yoksa biz ne kadar telaş edersek edelim, ne kadar şu olmalı bu olmalı desek de para etmez. Mutlaka size, yaptığınız işe inanmaları lazım'' dedi.

En büyük kaynağın para, teknolojik imkanlar değil, insan olduğuna inandıklarını ifade eden Yıldırım, insan kaynağı fark edildiği ve ona inanıldığı takdirde başarılamayacak hiçbir işin olmadığını, kendilerinin de bunu büyük oranda başardıklarını dile getirdi.

Okan Üniversitesi'nin ülkenin insan kaynağının gelişmesine katkı sağlayan üniversitelerden biri olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

''Biz üniversitelere çok farklı baktık bu dönemde. 72 üniversite ile aldık, 172'ye çıkardık. Tabela üniversitesi denilen bu üniversitelerin en zayıfında bugün 5-6 bin öğrenci var. Her şehir, üniversitem var diyor bugün. Üniversite şehir için bir kaldıraç oldu, oranın kalkınması, gelişmesi için bir umut oldu.

Hakkari'nin üniversitesi var, havalimanı da açılıyor bu sene. Şırnak'ın üniversitesi var, havalimanı da açılıyor. Iğdır'ın havaalanı da var, üniversitesi de var. Bingöl'ün havaalanı açılıyor, üniversitesi var. Biz buralara pozitif ayrımcılık yaptık.''

-''Sorunlar demokrasi içinde çözülecek''-

Yıldırım, buralara daha çok yatırım yaptıklarını ama bu yatırımlar yapılırken terör örgütünün çileden çıktığını ifade ederek, ''Bunları engellemek için her şeyi yaptı. Şantiyeleri bastı, çalışanları kaçırdı, işlerimizi engelledi. Biz inat ettik, onlar inat etti. Sonradan havlu attılar. Baktılar ki gelişmenin karşısında duramıyorlar, halkın uyanmasını bilinçlenmesini engellemiyorlar ve nihayet geldikleri yer ortada. Bölünme dediler, federasyon dediler, demokratik özerklik dediler, şimdi de demokratik modernite, demokratik çözüm diyorlar. İşte makul nokta burası'' diye konuştu.

Ülkedeki herkesin sorunu olduğunu, bu sorunların demokrasi içinde çözüleceğini kaydeden Yıldırım, ''Bizi bağlayan bayrağımızdır, vatanımızdır, 75 milyon kardeşliğimizdir, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bundan başka da ortak değerimiz yok. Bunun dışındaki arayışların hiçbir anlam ifade etmediğini insan kaynağımızı, fiziki kaynaklarımızı tükettiğini bugüne kadar herkesin görmüş olması lazım. Bundan sonraki bakışımız da bu doğrultuda olmak zorunda'' değerlendirmesinde bulundu.

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Bakan Yıldırım'ın yaptığı işler ve projelerle en başarılı bakanlardan biri olduğunu, üniversitenin kurulduğundan bugüne 15 yıl içerisinde 3. fahri doktorasını Türkiye'nin gurur kaynağı olan projelerini gerçekleştiren Yıldırım'a verdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alinur Büyükaksoy ise üniversite olarak Cumhuriyet döneminin en uzun süre görev yapan, en etkili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, denizcilik sektöründe toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza atması, hızlı tren ile Marmaray projelerinin hayata geçirilmesinde önemli rol oynaması ve sivil havacılık sektörüne yaptığı katkılardan dolayı doktora unvanı vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Yılmaz Yıldız
Kaynak: AA