Mhp Gümüşhane İl Başkanı Mazman Açıklaması

MHP Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, yaşlılara ve onların sorunlarına sahip çıkmanın insanlık ve yurttaşlık görevi olduğunu bildirdi.

Mazman, ''Yaşlılar Haftası'' dolayısıyla yaptığı açıklamada, bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır şekilde bakım talep etme hakları olduğunu belirtti.

Ancak devletin çalışmalarının yaşlıların sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yeterli olmadığını ifade eden Mazman, şunları kaydetti:

''Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevidir. Büyük önder Atatürk 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur' özdeyişiyle yaşlılara verdiği önemi çok güzel bir şekilde ortaya koymaktadır. Tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.''

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA