Belediye Başkanı Çağlayan, Şehit ve Gazi Yakınlarıyla Bir Araya Geldi

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi.

Çağlayan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla şehit ve gazi yakınları için düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin büyük bir destan olduğunu söyledi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümünün büyük onur ve sevinçle kutlandığını belirten Çağlayan, ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk askeri, elindeki kısıtlı olanaklara rağmen dünyanın büyük güçlerini Çanakkale'de yenebilmeyi başarmıştır. Çanakkale'de bu vatanın doğusundan batısına, her karış toprağına tüm vatan evlatları cepheye koşarak omuz omuza mücadele vermişler. Dünyada benzeri olmayan önemli bir zafer kazanmışlardır'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Çağlayan'a, Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği adına Kore Gazisi Ahmet İlhan Coşkunvardar, çiçek takdim etti.

-Yaşlılar Haftası

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, yaşlılara her zaman destek olunması gerektiğini vurgulayarak, onlara gösterilecek saygı ve anlayışla millet olarak daha güçlü olunacağını belirtti.

Yaşlılara toplumsal duyarlılık içerisinde sahip çıkılmasının önemine işaret eden Yılmaz,

''Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur' sözünü, milletimize öğretebilmeliyiz'' ifadesini kullandı.

-Bağ üreticilerine budama teknikleri eğitimi

Kızılcıkdere köyündeki bağ üreticilerine budama teknikleri eğitimi verildi.

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Necdet Göç, Bağlık mevkisinde üreticilere bağ budama tekniklerini uygulamalı anlattı.

Göç, bağların bilinçli şekilde budanmasının rekolte artışına katkı sağlayacağını kaydetti.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA