Alman Hükümetinden Annelere Emeklilik Vaadi

Almanya'da Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ısrar ettiği annelerin emeklilik gelirlerinin artırılması konusunda Başbakan Angela Merkel ile anlaştı.

CSU Başkanı Horst Seehofer, “Başbakan Merkel ile annelerin emekliliği konusunda anlaştık. Bir sonraki yasama döneminde önemli adımlar atılacak." dedi.

Böylece uzun zamandır CDU ile kardeş partisi CSU arasında tartışma konusu olan annelerin emekliliği sorunu çözüme kavuştu. CSU, annelerin emekliliğine karşı CDU’nun uzun yıllar çalışmış fakat düşük emeklilik geliri olanlara en az 850 Euro emeklilik maaşı verilmesi isteğini kabul etti.CSU, Almanya’da 1992’den önce anne olanlar söz konusu olduğunda, birinci çocuk için 330 Euro, ikinci çocuk için 660 Euro ve üçüncü çocuk için 990 Euro yıllık emekliliklerinde daha fazla maaş almalarını talep ediyor. Uygulamada bu sadece 1992 sonrasında anne olan kadınlar için geçerliydi.“CSU olmasaydı böyle bir karar alınmazdı." diyen Seehofer, emeklilik tartışmalarına ek olarak farklı konularda da CDU ile anlaştıklarını aktardı.Parti kurultayında delegelere konuşan Seehofer, federal bütçede yatırımlara ayrılan miktarın artırılması ve yasal asgari ücret yerine tarifeye dayanan asgari ücrette CDU ile aynı fikirde olduklarını aktardı.Annelerin emekliliği ile ilgili olarak Eylül seçimi sonrasında CDU’nun iktidarda kalması durumunda yeni yasama döneminde adım atılması bekleniyor .