Sivas'ın Koyulhisar İlçesinde 8 Yıl Önce Meydana Gelen Heyelanda Toprak Altında Kalan 15 Kişi İçin Anma Töreni Düzenlendi

Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında 8 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, törenle anıldı.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, anıt mezarda düzenlenen törende, 8 yıl önce meydana gelen heyelanda 15 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatarak, ''Onların anısına sizlerle beraberiz. Şüphesiz acı bir olay, Allah rahmet eylesin. Nur içinde cennetine kabul etsin. Sizlere başsağlığı ve sabırlar diliyorum'' diye konuştu.

Heyelanda annesi Hatice Çiçek'i kaybeden Merkez Valisi Amir Çiçek de olay anından itibaren devletin tüm olanaklarını bölgeye sevk ettiğini belirterek, ''Allah kimseye afet acısı göstermesin'' dedi.

Çiçek, şunları kaydetti:

''Burada 8 yıl öncesi durumu hatırlıyoruz. Devletimiz bütün imkanlarını buraya göndermesine rağmen, heyelanın devam etmesi nedeniyle hiçbir çalışma yapılamadı. Allah böyle bir afetle sabrımızı sınadı. Allah gani gani rahmet eylesin. Annemi, teyzemi ve diğer yakınlarımızı kaybettik. Her şey Allah'tan geldi, Allah'tan olan şey dedik. Buraya gelerek acımızı paylaşanlardan Allah razı olsun.''

-Anma töreninde duygulu anlar yaşandı-

Heyelanda yakınlarını kaybedenler anıt mezarların başında gözyaşlarına hakim olamadı. Acıyı halen içinde yaşadığını belirten Celal Demirci, ''Allah böyle acıyı bizlere bir daha göstermesin'' dedi.

Programa, heyelanda hayatını kaybedenlerin yakınları, Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ve vatandaşlar katıldı.

Koyulhisar'ın Sugözü köyü Kuzulu mezrasında, 17 Mart 2005'te meydana gelen heyelanda 15 kişi toprak altında kalmıştı. Birçok evin de toprak altında kaldığı bölgede, heyelanın devam etmesi nedeniyle yaşamını yitirenler toprak altından çıkarılamadan enkaz kaldırma çalışmalarına Son verilmişti.

Muhabir: Faruk Kara / Serhat Zafer / Önder Felek

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA