Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliği Şırnaklıların Gönlünü Fethetti

Şırnak il merkezinde düzenlenen Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliği'nde, Kuzey Irak'tan gelen öğrenciler, söyledikleri Türkçe-Kürtçe şarkılarla Şırnaklıların gönlünü fethetti.

Kardelen Eğitim Kurumları tarafından Şırnak Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda, Kuzey Irak'ın Erbil, Duhok ve Süleymaniye, Soran, Halepçe, Musul, Ramadi illerindeki okullardan gelen öğrenciler, Anadolu ve Mezopotamya kültürlerine ait Türkçe ve Kürtçe parçaları seslendirerek, Şırnaklıları coşturdu. Öğrenciler, ayrıca, aile yapısı ile ilgili bir de skeç sahneledi. Programa büyük ilgi gösteren Şırnaklılar, halay çekerek şarkılara eşlik etti. Programın Şırnak ayağını organize eden Yağmur Koleji Müdürü Mahmut Umut, "Program, bize gösterdi ki farklılıklar sadece sınırlardan ibaret." dedi.

Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek ise insanlığın birbirini yok edecek kadar silah ürettiğini ifade ederek, "Ama insanlığın en büyük değerleri olan sevgiyi, kardeşliği hep ihmal etmişiz. Bu tür çalışmalar ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalarla bu insanlık değerlerini uluslararası barışın tesis edilmesine yönelik, bu tür değerlerin gelişmesine olan inancımız tamdır. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.