Eğil’den Torbalı’ya Uzanan Kardeşlik Köprüsü

Diyarbakır’ın Eğil ilçesi ile İzmir’in Torbalı ilçeleri arasında kurulan kardeşlik köprüsü bir kez daha pekişti.

Eğil’den 13 kişilik öğrenci heyeti, Torbalı’yı ziyaret etti. Öğrenciler, kardeş okulun velilerinin evinde kaldı. Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki okuma salonlarına devam eden ve ilçedeki en başarılı öğrenciler arasında seçilen Merkez İlköğretim Okulu’ndan 8, Eğil METEM Lisesi’nden 5 kişilik grup, Torbalı’daki kardeş okulları Özel Olgun Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğrencileri makamında ağırlayan Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, projeyi yürütenlere teşekkür etti. Eğilli öğrencilere okul müdürü Mesut Sayali ve rehber öğretmenleri Yasin Katı eşlik etti. Özel Olgun Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağıstan ve müdür yardımcısı Nurettin Köse tarafından İzmir’de gezdirilen öğrenciler, Özel Olgun Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerin velileri tarafından evlerinde ağırlandı. Diyarbakır’da bulunan kardeş okula daha önce ziyarette bulunduklarını ifade eden Özel Olgun Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağıstan, “Kardeş okul kapsamında, Diyarbakır’da bulunan okulumuz iadei ziyarette bulundu. Gerçekleşen bu ziyaret, öğrenci velilerimizin talebi doğrultusunda gerçekleşti. Biz de öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri ziyaretin daha dolu ve faydalı geçmesi için bir program hazırladık.” dedi.

Eğil METEM Lisesi Müdürü Mesut Sayali ise "Kardeş okulumuza iadei ziyarette bulunduk. Öğrencilerimiz, İzmir gibi bir şehri yakından görme fırsatı yakaladı. Birçok öğrencimiz belki de bir daha buraya gelemeyecek. Bu yüzden hazırlanan gezi programında özellikle kültürel ve tarihi yerlerin olmasına ağırlık verdik.” diye konuştu.

Rehber Öğretmen Yasin Katı ise heyette bulunan öğrencilerin Eğil’in en başarılı öğrencileri olduğunu söyledi.

Katı, “Bu proje sayesinde öğrencilerimiz çok sayıda ilki yaşadı. Öğrencilerimize bu imkanı sunan Eğil Kaymakamız Taner Bircan ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salih Kortak’a teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı .