Sakaryalı Berberlerden Profesyonel Hizmet Anlayışı

Adapazarı Berberler Esnaf Odası geçtiğimiz günlerde ilk adımlarını attığı, “Sağlıklı berber sağlıklı hizmet” projesi kapsamında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Sakaryalı Berberlerden Profesyonel Hizmet Anlayışı
Proje hakkında konuşan Oda Başkanı Veysel Yıldız, “Üyelerimizin sağlıklı ortamlarda hizmet verebilmeleri konusunda Sakarya Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Sayın Murat Alemdar, Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Sayın Aydın Erdoğan ile yaptığımız fikir alışverişinde olumlu adımlar atılmıştı. Bununla birlikte çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tehlikeli iş yeri sınıfında yer alan berber ve kuaförler için 52 maddelik risk değerlendirmesi listesi hazırlandı” dedi.

Meslektaşlarının hizmet verdiği salonlarda olabilecek tehlikeleri oluşturan faktörleri ortadan kaldırılması için yol haritası hazırladıklarını anlatan Yıldız, “Kimyasal maddelerle çalışma sonrasında cilt, göz ve solunum temasını önleyecek şekilde uygun nitelikte eldiven maske gibi ekipmanların kullanılmasını istiyoruz. Kaliteli hizmet anlayışı çerçevesinde kullanılan fön makineleri saç kesim makineleri ve makaslar düzenli olarak kontrol edilmeli ve arızalı olan aletlerle çalışılmaması yönünde tavsiye kararı aldık. İlimizdeki tüm esnaflarımıza bu uygulamayı yaygınlaştıracağız. Önemli olan kurallara uygun ve yüksek kalitede hizmet” diye konuştu.

Kaynak: İHA