Üniversite Öğrencilerine Çanakkale Savaşı'nın Yemek Menüsü İkram Edilecek

Amasya Üniversitesi (AÜ) öğrencilerine, 18 Mart Pazartesi günü Çanakkale Savaşı sırasında yokluklar içerisinde savaşan askerlerin yediği 'buğday çorbası ve üzüm hoşafı' ücretsiz verilecek.

Üniversite Öğrencilerine Çanakkale Savaşı'nın Yemek Menüsü İkram Edilecek
Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Çanakkale Savaşı’nın emperyalizme ve sömürüye karşı Türk halkının başkaldırısı olduğunu kaydeden Orbay, “18 Mart Çanakkale Deniz Zafer’inin 98. yıl dönümü vesilesiyle aziz şehitlerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyoruz. Bu yıl Öğrenci Konseyi’nin, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü olan 18 Mart günü şehitlerimizin anısı için üniversite yemekhanelerimizde buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan menünün dağıtılması talebini yerinde bularak, gerekli çalışmaları gerçekleştirdik. 18 Mart Pazartesi günü Amasya Üniversitesi’nin tüm yemekhanelerinde buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan Çanakkale’de Mehmetçiğin yediği menünün aynısı öğrencilerimize ikram edilecektir. Yapacağımız bu çalışmayla, Çanakkale Savaşı’nın ne şartlarda kazanıldığını gençlerimiz hafızalarında canlandırabileceklerdir.” dedi.