Mehmet Akif’in Torunu Argon’dan Nfk’ya Ziyaret

Çorum Belediyesi tarafından İstiklâl Marşı’nın kabulünün 92. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programları çerçevesinde düzenlediği “Dedem Mehmet Akif” adlı konferansa konuşmacı olarak katılmak için Çorum’a gelen Selma Argon, konferans sonrası Necip Fazıl Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti.

Mehmet Akif’in Torunu Argon’dan Nfk’ya Ziyaret
Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, yeni nesil gençlerin günümüzde imkanlarının bol olduğunu belirterek, “Dedem Mehmet Akif Ersoy, genç nesillerin bilgi ile donatılmasını istemiştir. Bugünleri görseydi çok mutlu olurdu.” dedi.

Gençlik Merkezi’ni gezen Argon, Mehmet Akif’in sadece şiir yazan, kitap yazan birisi olmadığını vurgulayarak, Ersoy’un gençliğe rehber, geleceğe ışık tutan aydın, vatanını seven kahraman olduğunu vurguladı.

Çorum’da böylesi bir merkezin gençlere hizmet vermesinden gurur duyduğunu ifade eden Argon, “Mehmet Akif Ersoy’un ideallerini geçekleştirmişsiniz Çorum Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Koordinatörü Muhittin Karakuş, NFK’nın yetenekli ve imkanı olmayan gençlere hizmet verdiğini belirterek, “Burası gençlerimizin kendilerini yetiştirmesini sağlayan teknoloji ile donatılmış bir merkez” dedi.

Argon’a ziyarette Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, NFK Koordinatörü Muhittin Karakuş ile Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer eşlik etti .
Kaynak: İHA