İraklı Öğrenciler Cizre Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Türkiye’de kültür şenliklerine katılmak için Irak’tan gelen, Fezalar Eğitim Kurumları okullarından öğrenciler, Cizre Belediyesi’ni ziyaret etti.

İraklı Öğrenciler Cizre Belediyesi'ni Ziyaret Etti
Irak’taki Fezalar Eğitim Kurumları okullarından seçilen 68 öğrencilik turne ekibinde bir grup Şırnak Cizre belediyesini ziyaret etti. Güneydoğu’da katılacakları etkinliklerde, Türkçe-Kürtçe -Arapça şarkı ve şiirler söyleyerek dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü mesajı veren Iraklı öğrenciler, Belediye Başkanı Mustafa Gören’i makamında ziyaret ederek, Cizre’de yapılacak kültür şenliğine davet etti. Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği adıyla yola çıkan öğrenciler, Şırnak Cizre’de kültür şenliği yapmak için ilçeye geldi.İlk olarak Cizre Belediyesi’ni ziyaret eden Iraklı öğrenciler, Belediye Başkanı Mustafa Gören’e iki Kürtçe şarkı söyledi.

Buna çok sevinen Mustafa Gören, öğrencileri tebrik ederek, şenlik için belediye tarafına düşecek bir şey varsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ardından Başkan Mustafa Gören, öğrencilere Cizre Belediyesi'ne ait ajanda hediye etti. Daha sonra Iraklı öğrenciler, Belediye Başkanı Mustafa Gören ile hatıra fotoğrafı çektikten sonra belediyeden ayrıldı.