Hakkari Fem Dershanesi'nden Sudanlı Aileye Yardım

Hakkari FEM Dershanesi'nin öğretmenleri Sudanlı aileye gıda ve para yardımında bulundu.

Hakkari Fem Dershanesi'nden Sudanlı Aileye Yardım
Sudan´daki iç savaştan kaçarak Konya´ya yerleşen, izinsiz kenti terk ettikleri için de Hakkari´ye gönderilen 7 kişilik aile, zor günler geçiriyor. Biçer Mahallesi'nde oturan aileye Hakkari FEM Dershanesi öğretmenleri tarafından gıda ve para yardımında bulunuldu.Sudan´da yaşanan iç savaş nedeniyle Dallas ailesi, 4 yıl önce ülkelerini terk ederek Konya´ya yerleşti. 3,5 yıl Konya´da yaşayan aile, daha iyi şartlarda yaşamak için kimseye haber vermeden İstanbul´a gidince, yetkililer tarafından Hakkari´ye gönderildi. 4 aydan bu yana Hakkari´nin Biçer Mahallesi´nde yaşayan aile zor durumda. Hakkari FEM Dershanesi öğretmenleri, zor durumda olan aileye gıda ve para yardımında bulundu. Ali Şerafettin Dallas, Hakkari FEM Dershanesi öğretmenlerine, kendilerini bu zor durumda unutmadıkları için teşekür ederek, "Allah, hepsinden ayrı ayrı razı olsun." dedi.

Dershane Müdürü Ramazan Korkmaz da "Burada bu koşullarda, görüyoruz Ali Şerafettin ve ailesi zor durumda, bugün onların dertlerine bir nebze de olsa derman olacak yardımda bulunduk. Bunu da görüyoruz ki dünyanın ülkemize ihtiyacını var. Dünyanın dört bir tarafından Müslümanlar ciddi bir yoksulluk sıkıntısı çekiyor. Ali Şerafettin ve ailesine Allah yardım etsin, elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız." şeklinde konuştu.

Dershane öğretmenlerinden Ferhat Özer ise "Sudan'dan gelen kardeşlerimize acizane bir şeyler getirdik, çocukların okuduğunu bilmiyorduk, inşallah bir dahaki sefere de kırtasiye ve kitap yardımında bulunacağız, okuyan nesil bizim için önemli." diye ifade etti.