Fatih’te Suriye Halkı İle Dayanışma Yürüyüşü

Suriye’de yaşanan iç savaşa dikkat çekmek amacıyla Fatih Camii’nde toplanan Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu üyeleri, ülkede yaşanan son durumu düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Grup adına söz alan yazar Ramazan Kayan, “Çözüm Birleşmiş Milletlerde (BM) değil birleşmiş yüreklerdedir, yüreklerinizi birleştirin” dedi.

Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu üyeleri, Fatih Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından avluda toplandı. Suriye’de yaşanan iç savaş ve son olayları protesto için yürüyüşe geçen grup, sloganlarla Saraçhane Parkı’na yürüdü. “3. Yılında Suriye İntifadasına Bin Selam”, “Esed Diktası Yıkılacak, Suriye Halkı Kazanacak” yazılı pankartlar açan grup, “Suriye Halkı Yalnız Değildir'', ''Katil Esed Hesap Verecek'', ''Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık'' sloganları eşliğinde Saraçhane Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Kadınların ön, erkeklerin arka sıralarda yer aldığı yaklaşık 4 bin kişilik grubun yürüyüşü nedeniyle Fevzipaşa Caddesi tek yönlü trafiğe kapatıldı.

Yürüyüşün ardından Saraçhane Parkında sürdürülen eylemde, Kur-an-i Kerim okundu ve dualar edildi.

Burada grup adına bir açıklama yapan yazar Ramazan Kayan, ''Suriye direnişini, destansı Suriye şahlanmasını selamlamak ve sahiplenmek için buradayız. Değerli Suriye'nin aziz dostları; bugün ne için burada bulunduğumuzu tüm yeryüzüne haykırmamız gerekiyor. Mazlum Suriye halkının, bu haklı direnişinde yalnız olmadıklarını, sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtmek için buradayız. Suriye dostları burada 2 yılı aşkın bir zamandır 72 bin evladını özgürlük ve adalet için feda eden anneleri sahiplenmek için buradayız. Suriye’de oluk oluk kan akarken akan kan üzerinde hala komplo teorilerini sürdürenleri Allah’a şikayet etmek için buradayız'' dedi.

“ÇÖZÜM BM’DE DEĞİL BİRLEŞMİŞ YÜREKLERDEDİR”

Kayan, ''Biz inanıyoruz ki hayatlarını ortaya koyarak özgürlüğü yürüyen bu gençlerimiz emperyalistlerin, Siyonistlerin ve gafillerin tüm tuzaklarını boşa çıkaracaktır. Onlar cihadın bereketiyle bugüne kadar geldiler. Sonrası için de kendilerine yakışanı yapacaklardır. Onlara inanıyoruz ve güveniyoruz. Bizim Suriye'ye olan desteğimiz sadece gıyabi cenaze namazı kılmak olarak kalmamadır. Bizim görevimiz sadece Suriyeli yetimlerin açlığını gidermek değil, İslam coğrafyasında niçin bu kadar yetim var, topraklarımızda niçin bu kadar dul var. Emperyalistlerin emellerini bizim coğrafyalarımızdan kesebilmek olmalıdır. Suriye’de oluk oluk kan akıyor, Haneler yıkılıyor, özelikle bu kanın durması için çare lazım, buna yoğunlaşmak lazım. Buradan Ankara'ya da seslenmek istiyorum, sizin göreviniz sadece çadır kentler kurmak, açları doyurmak değildir. Zalimlerden yana olanların tüm güçlerini ortaya koyarken, Ankara'nın pasifliğini, ağırdan almasını eleştiriyor ve harekete geçmesi gerektiğini haykırıyoruz. Çözüm BM’de değil birleşmiş yüreklerdedir, yüreklerinizi birleştirin. Yumruklarınızı sıkın. Evrensel İslam kardeşliğinin ayağa kalkması için gayrete gelmemiz lazım'' diye konuştu.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay ise, ''72 binden fazla Suriyeli kardeşimiz Esed rejiminin mermi ve bombalarıyla can verdi. Milyonlarca mülteci göç etmiş durumda. 250 binden fazla kayıp ve tutuklular var 3 milyon ev kullanılamaz hale getirilmiş. 130 bin yaralı var ve Esed katliamları hala devam ediyor. Dünya bu zulüm karşısında hala suskun hala sessiz'' diye konuştu.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, ''Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası'' kapsamında eylemlerin 15-22 Mart 2013 tarihleri arasında sivil toplum kuruluşların da katılımıyla 34 ilde devam edeceğini belirtti.

Toplanan kalabalık Grup Yürüyüş’ün ilahi dinletisiyle dağıldı .
Kaynak: İHA