Diyanet İşleri Başkanı Görmez Cami Açılışı Yaptı

Bir dizi açılış ve programlar için Gaziantep’te bulunan Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Şehitler Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Cami Açılışı Yaptı
Şehitler Camisi'nin açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İl Müftüsü Ahmet Pala, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Yer yüzünde tesadüf yoktur. Bugünden itibaren Şehitler Haftasına giriyoruz. 96 yıl önce Çanakkale’de mananın maddeye, imanın güce nasıl galip olduğunu, ecdadımızın gösterdiği ve hilali kerimullah uğruna şairin ifadesiyle ‘bir hilal uğruna yarab, ne güneşler batıyor’ Bir hilal uğruna nice güneşlerin, battığı ama batmadığı çünkü bizim inancımızda, şehitlik yok olmak anlamına gelmez. İnsan vardır dili ile şehadet eder Allah’ın varlığına ve birliğine; insan vardır kalbi ile şehadet eder Allah’ın varlığına ve birliğine; insan vardır ruhu ile şehadet eder Allah’ın varlığına ve birliğine; ama insan vardır, canıyla şehadet eder Allah’ın varlığına ve birliğine. Öyle olduğu içindir ki, yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de ‘siz Allah yolunda şehit olanlara, öldü demeyiniz, onlar ölü değildir, onlar diridirler ama siz bunun farkında değilsiniz’ buyuruyor. Dolayısıyla şehitler haftasında şehitlerin adını alan bir caminin açılışını gerçekleştirdiğimiz için yüce Allah’a sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.

Bu camileri yapmak elbette çok önemli. Türkiye’deki bütün Müftülerimizle görüştük ve yeri bir karar aldık. Hiçbir camimizin kapılarına kilit vurmamaya karar aldık. Camiler gün boyu açık olacak. Siz ne zaman her hangi bir caminin önünden geçerseniz geçin, o caminin kapısı açık olacak, siz istediğiniz şekilde orada ibadetinizi yapabilecek, isterseniz, cami görevlisi ile sohbet edece bilecek, isterseniz de Kur’an-ı Kerim öğrenebileceksiniz. Bundan böyle Türkiye’de hiçbir caminin kapısına kilit vurmayacağız. Sadece camimizin kapıları değil, gönlümüzün kapıları daima size açık olacak. Diğer bir yandan ise, annelerimiz, ablalarımız, bacılarımızın iman duyarlılığı, islam duyarlılığı erkeklerimizden daha fazla. Ama bizim bir kusurumuz var, o nedir? camilerimiz onlara kapalı. Şimdi diyoruz ki, camilerimiz ağzına kadar, annelerimize, ablalarımıza, kız kardeşlerimize açık olacak” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Şahinbey Belediyesi olarak, şehitlerimizin ismini camilerimize ve parklarımıza verdik. İlçemizin nüfusu 782 bin 899 kişi. Türkiye’nin 3. büyük ilçesi konumundadır. Camimiz, çarpık yapılaşmadan modern geçişte yer alan ve Serinevler Mahallesi’nde bulunmaktadır. Şahinbey ilçemizde 232 camimiz var. Yapıyor olduklarımızdan Şehitler Cami, Hoşgör Cami, İbni Sina Cami, Tevhid Cami, Akdere ve Mehmet Çavuş Cami, İmam Ali Cami, Boyacı Mahmut Ziylan camilerimiz hizmete açıldı. Türkiye’nin en büyük camisini Akkent’te yapıyoruz. 19 tane camimizin de inşaatı devam ediyor. Ayrıca fiziki onarımlara da her türlü yardımı yapıyoruz. 2009 yılından beri ise 25 cami yeri için plan tadilatı yaptık. Bunlarla beraber bulunan 232 camimizin 25 günde bir iç ve dış temizliklerini yapıyoruz. Ramazan ayında Kur’an tilaveti yaptık. Şehitleri anma gecelerinde, şehitlerimi dua ile yad ediyoruz. Bu Pazar günü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ömer Karaoğlu ve hafız ishak Danış’ın katılımı ile şehitleri anma gecesi tertip edeceğiz. 38 taziye evimiz var. Teziye evlerimiz emeklilerimiz için kütüphane, çocuklarımız için etüt merkezi olarak h0izmet vermekte olup, kitap okuma alışkanlığı kazandırma projesi-ders çalışma alışkanlığı kazandırma projeleri de devam ediyor. Ben Şehitler Camimizin hayırlı ve mübarek olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, siz değerli misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri caminin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra protokol üyeleri ikindi namazını idrak etmek için camiye geçti .
Kaynak: İHA