Bursa’daki Uyuşturucu Operasyonunda 50 Kişi Tutuklandı

Bursa'da 'torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 52 zanlıdan 50’si çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 4 ay süren çalışmanın ardından şehir merkezindeki 13 mahallede toplam 47 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi Kartal ve Kıbrıs Sokak başta olmak üzere, Hacivat, Değirmenlikızık, Ulus, Anadolu, Piremir, Yavuzselim, Ortabağlar, Yeşilyayla, Baruthane, Davutkadı, Mehmet Akif Ersoy ve Şükraniye Mahallesi’nde düzenlenen operasyonlarda toplam 52 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada, 4 adet silah ile bir miktar satışa hazır uyuşturucu madde ele geçirildi.Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 11'i yaşı küçük ve 13’ü kadın olmak üzere 50 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinde, "Onlar ada çayı, uyuşturucu değil. İyileşmek için içiyoruz" dedikleri öğrenildi .