Ankara’da Şiddetli Rüzgar, Evlerin Çatılarını Uçurdu

Başkent Ankara’da etkili olan şiddetli rüzgar, Eryaman bölgesinde evlerin çatılarını uçurdu.

Ankara’da Şiddetli Rüzgar, Evlerin Çatılarını Uçurdu
Eryaman 3. Etap 17345. Ada’da yer alan bir apartmanın çatısı tamamen uçarak aşağıda bulunan iki aracın üzerine düştü. Araçlarda ağır maddi hasar meydana gelirken, çatı uçtuğu anda site önünde kimsenin olmaması sayesinde yaralanan ya da ölen olmadı. Çatısı tamamen uçan apartmanın bitişiğinde yer alan diğer apartmanın çatısı da rüzgarın etkisiyle kısmen parçalanarak karşıdaki aparmanın üzerine düştü. Bu apartmandaki bazı balkonlar ve camlar, düşen parçalardan zarar gördü.Site sakinlerinden Ali Mülayim, sitedeki evlerin 1995 yılında inşa edildiği bilgisini verirken, çatısı uçan binanın yine 3 yıl önce de yine şiddetli rüzgarla uçtuğunu söyledi.

Bu açıdan uçan çatının, diğer çatılardan daha yeni olduğunu belirtti.

Çatı uçtuğu sırada apartmanın hemen yanında olan ve çatının altında kalmaktan birkaç metreyle kurtulan Mustafa isimli su dağıtıcısı da zarar gören araçlardan birinin sahibinin fenalaştığını, diğerine ise ulaşamadıklarını söyledi.

Öte yandan rüzgarı Ankara’nın Yenikent bölgesindeki bir başka apartmanın da çatısını uçurdu. Menderes Mahallesi Hatipoğlu Caddesi’nde yer alan binanın çatısının büyük kısmı uçarken, 2 araç hafif derecede zarar gördü .