Uşak’ta Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle belediye öncülüğünde düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Uşak’ta Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğine Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Anma programı töreninde İstiklal Marşı’nın önemi ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okunarak hayatı anlatıldı. İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün temsili olarak canlandırıldığı anma programı sonrası bir açıklama yapan Vali Mehmet Ufuk Erden, Mehmet Akif Ersoy'un Türk milli ve kültür hayatının temel taşlarından biri olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı, Milli Mücadelenin tüm heybetini ve canlılığını yansıttığını dile getiren Vali Erden, “Yazdığı milli marşı parayla satmayı kendine bir ihanet kabul eden Mehmet Akif bugün hepimiz için millete hizmetin en güzel misalidir. Çağını anlayan ve çağına yön veren bir aydın, çağdaş bir din bilgini, büyük bir düşünür, şair ve hatip olarak Mehmet Akif karşımızda bir abide gibi durmaktadır. Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyecek kadar milletini seven, bağımsızlığa değer veren büyük bir şairdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA