Pamuk Hastalıklarıyla Mücadelede 5 Yıllık Plan Belirlendi

Aydın’da düzenlenen ‘Pamukta Entegre Mücadele 2013 yılı Çalışma Programı ve Pamuk Hastalık-Zararlıları’ eğitim toplantısında önümüzdeki 5 yılda yapılacak çalışmalar gözden geçirildi.

Pamuk Hastalıklarıyla Mücadelede 5 Yıllık Plan Belirlendi
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İncir toplantı salonunda “2013 yılı Pamukta Entegre Mücadele Çalışma Programı ve Pamuk Hastalık-Zararlıları Eğitim Toplantısı” yapıldı. Toplantıya Aydın merkez ve ilçe teşkilatlarında çalışan ilçe sorumluları, sorumlu yardımcıları, projede çalışan teknik personel katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığında Görevli Pamukta Entegre Mücadele İl Sorumluları Mühendis Hüsamettin Küçükekşi ve Mühendis Deniz Çetinkaya, hazırladıkları sunumlarıyla katılımcılara bilgiler aktardı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığında Görevli Pamukta Entegre Mücadele İl Sorumluları Mühendis Hüsamettin Küçükekşi, yaptığı açıklamada; “İlimizde pamuk ekiminin yapıldığı bütün bölgelerimize göre hazırlanan 5 yıllık programda 2013 yılında 32 bin dekar, 2014 yılında 51 bin dekar, 2015 yılında 82 bin dekar, 2016 yılında 130 bin dekar ve 2017 yılında ise 180 bin dekar alanda entegre mücadele yapmayı hedeflenmiştir. Asıl hedefimiz ise pamuk üretimi yapılan bütün alanlarda entegre mücadele yapmaktır” dedi.

Toplantının teknik eğitim kısmında ise, pamuğun gelişim dönemlerine göre hastalık ve zararlıların belirtileri, teşhisi, mücadelesi entegre mücadele hedefleri doğrultusunda yapılması gerektiği anlatıldı .
Kaynak: İHA