Bakan Kılıç’tan Ata Sporu Tepkisi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ata sporu güreşin olimpiyatlardan kaldırılmasına tepki göstererek, “Dünya Güreş Federasyonu maalesef güreşe önem vermedi.

Bakan Kılıç’tan Ata Sporu Tepkisi
Güreşe seyir zevki olmayan seyircisi de olmayan tekniklerini de yaşatmayan bir branş haline getirdiler. Bu da seyirciyi tribünden uzaklaştırdı ve kan kaybettirdi. Bu hata güreş camiasının hatasıdır. Hatalarını telafi etmek adına ciddi bir gayret içerisindeler. Bizde onlara katkı veriyoruz. İnşallah güreşin olimpik güreşler adına ayakta kalmasını arzu ediyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Güngören Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Çıkışta Mahalleye Gel” konulu söyleşiye katıldı.

İlk kez oy kullanacak olan gençlerle bir araya gelen Kılıç, aile hayatını, çocukluk yıllarını ve hayata dair tecrübelerini gençlerle paylaştı. Güngören Köyiçi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever, Güngören Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Yılmaz ve çok sayıda gençler katıldı.

Sahneye telefonla gelen Kılıç, elindeki telefonu seyircilere göstererek, ‘çocuklara çıkışta mahalleye gelin diye Twitter attım’ demesi salondakileri kahkahaya boğdu.

“AİLEDE YÜKSEK TAHSİLİ BULUNAN İLK KİŞİYİM”

Sohbete okul yıllarını anlatarak başlayan Bakan Kılıç, “Bir baba çocuklarının okumasını çok ister tabii ama her aile ortamının okuması için çocuklarına verebilecekleri şeyler birbirinden farklı. Benim babam ilkokul 3’den terk, annem ise 3-5 sene önce okuma yazmayı öğrendi. Dolayısıyla evimizde tahsilli birileri olmadığından dolayı oğlum sen iyi bir okul oku, yabancı dil öğren, boş zamanlarını iyi değerlendir gibi tavsiyeler bizim hayatımızda çok yer bulmadı. O anlamda bizim aileden yüksek tahsil bulan ilk kişiyim aslında” dedi.

Karne dönemlerinde karnelerin çok önemli olmadığını söyleyen Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “İlla her şeyin bir dersten ibaret değil. Gençlerin farklı alanlarında kendilerini geliştirmeleri gerektiğini anlatmak istiyorum. Bazı gençler var ki üniversite bitirir üstüne iki sene de yüksek lisans yapar ama çıkar dışarıda yine işsiz kalır. Orada fark yaratacak farkındalık yaratacak bir faydası olması gerekir. Bu da çok iyi derecede yabancı dili olmasıyla, kültürüyle olabilinecek şeylerdir. Gençler bunlara çok dikkat etsin.”

“SİYASET İNSANIN İSTEMEDEN YAPABİLECEĞİ BİR İŞ DEĞİLDİR”

Siyasete atılma hayatını gençlerle paylaşan Kılıç, 2002 seçimlerinden önce siyasete girme arzusunun her zaman içinde olduğunu dile getirdi. Kılıç siyasete girip de ‘aslında ben istemiyordum zorla geldim’ diyenlere de gönderme yaparak, “Teklif ettiler ama benim siyasete girmeye hiç niyetim yoktu ama teklif ettiler mecbur girmek zorunda kaldım diyenler de 1 milyon kişi söylüyorsa içlerinde 3 tanesinin söylediği doğru olabilir. Geri kalanının tamamı kendisi istediği içindir. Çünkü siyaset insanın istemeden yapabileceği bir iş değildir” dedi.

“KALİTE ANTRENÖRLERİNİ TÜRKİYE’YE GETİRMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

Sohbetin ardından gençlerden sorularını alan Bakan Kılıç, ‘Bakanlığın sporculara yönelik ne gibi bir çalışması var’ sorusuna, “2020 olimpiyatlarına İstanbul aday oldu. Bunlardan Bakü ve katar elendi. Roma İtalya’da ki ekonomik krizi kendisi adaylıktan çekildi. 3 aday kent, yoluna devam ediyor. İstanbul, Tokyo ve Madrid bizde çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. İnşallah muvaffak oluruz ve İstanbul’umuzu olimpiyat kenti yapma onurunu hep birlikte yaşarız. 6 milyon genci sporcu tarama tesislerinden geçiriyoruz. Okullara ağırlık verdik, üniversite liglerini başlattık, Türkiye’de antrenör yetiştirmeye çok ağırlık veriyoruz ve ayrıca dünyadaki çok marka kalite antrenörlerini de Türkiye’ye getirmenin mücadelesini veriyoruz” diye cevap verdi.

Twitter’den gelen ‘Ata Sporunun olimpiyatlardan kaldırılması sizce doğru mu?’ şeklindeki soruya Bakan Kılıç, “Dünya Güreş Federasyonu maalesef güreşe önem vermedi. Güreşe seyir zevki olmayan seyircisi de olmayan tekniklerini de yaşatmayan bir branş haline getirdiler. Bu da seyirciyi tribünden uzaklaştırdı ve kan kaybettirdi. Bu hata güreş camiasının hatasıdır. Hatalarını telafi etmek adına ciddi bir gayret içerisindeler. Bizde onlara katkı veriyoruz. İnşallah güreşin olimpik güreşler adına ayakta kalmasını arzu ediyoruz” diye yanıtladı.

Sohbetin ardından Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman ve Güngören Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Yılmaz tarafından Bakan Kılıç’a Güngören Belediyesi Spor’un 55 numaralı forması hediye edildi .
Kaynak: İHA