Kendileri Okuyamayan Kardeşler, Okul Yaptırıyor

Denizli’de, kendileri ortaokula kadar okuyabilen 3 kardeş, anne ve babalarının ölümlerinin 19'uncu yılında okul yaptırmak için protokol imzaladı.

Kendileri Okuyamayan Kardeşler, Okul Yaptırıyor
Denizli’de elektrik ve mermer işi yapan Mehmet, Selahattin ve Hüseyin Çınar kardeşler, okul yaptırmak için Denizli Valiliği’ne başvurdular. Merkeze bağlı Kınıklı Mahallesi’nde yaptırılacak olan okula 1 milyon 500 bin TL katkı sağlayacak olan Çınar kardeşler, okula da 1994 yılı içinde kaybettikleri anneleri Kezban ve babaları Ali Çınar’ın ismini verecek

Denizli Valiliği’nde düzenlenen okul protokolüne Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar ve okul yaptıracak olan Mehmet, Selahattin ve Hüseyin Çınar kardeşler katıldı.

Kardeşleri adına konuşan Mehmet Çınar, kendilerinin ekonomik durumları gereği okuyamadığını belirterek, “Biz ortaokula kadar okuyabildik. Daha fazlasını okumak için gücümüz yoktu. Hemen o yıllarda çalışmaya başladık. Yıllardır içimizdeki okuma özlemini yaptıracağımız bu okulla dindirmek istedik. Biz okuyamadık ama bundan Sonraki nesiller daha güzel şartlarda okuyabilsin diye güzel bir okul yapmak için kolları sıvadık. Okula da bundan 19 yıl önce kaybettiğimiz anne ve babamızın ismini vermeyi uygun gördük. İnşallah gelecek yıl da bu defa kendi adımıza bir okul yaptırmak istiyoruz” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, Denizli’de yaptırılan okullarda hayırseverlerin katkılarının büyük olduğunu belirterek, “Şimdiye dek hayırseverlerimiz Denizli’deki okullara 100 milyon TL’ye yakın katkı yaptılar. Bu süreçte devlet olarak 160 milyon TL de biz harcadık. Son olarak da Çınar kardeşler, bize önemli katkıda bulunuyor. Denizli’den ekmek yiyen bu kardeşler, kendileri okuyamamış ancak okul yaptırarak Denizli’de yetişen nesillere güzel bir miras bırakıyorlar. İnşallah gelecek yıl da bir okul yaptıracaklar. Ben bu hayırseverlerimiz nezdinde tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kınıklı’ya yapılacak okul protokolü imzalandı .
Kaynak: İHA